Službeniče, sjedi trojka!

Dragana Orlović

Službenici i namještenici u javnoj upravi Republike Srpske za svoj rad, stvaralačku sposobnost i izvršavanje postavljenih radnih ciljeva dobili su "trojku".

Solidan rad i znanje, pa solidna i ocjena. Tako bi bar rekli po školski, zar ne?! Ili bolje rečeno, dobar uspjeh - zlatna sredina.

Dobro je i to što je ovo jedno poboljšanje u odnosu na prvu polovinu godine, kada je prosječna ocjena bila 3,38. Ipak, kao što svi znamo (jer svi smo i bili u školi), postoje veće ocjene, a samim tim i više prostora za rad i napredovanje. Za uspjeh.

To napredovanje se može zahtijevati u svim segmentima, a posebno u radu pojedinaca, koji, kao i oni loši đaci u školi, kvare prosjek cijelog razreda. Takvih je uvijek bilo, a ima ih i sada, što je pokazao i ovaj izvještaj o ocjenjivanju zaposlenih u javnoj upravi.

Ocjenu "ne zadovoljava" dobila su četiri činovnika. Ipak drugu uzastopnu takvu ocjenu nije dobio nijedan, što znači da zbog lošeg rada ili, bolje rečeno, nerada, niko neće biti otpušten.

Bilo kako bilo, ovo ocjenjivanje ima niz pozitivnih stvari, a jedna od najznačajnijih je ta što se zahvaljujući njemu jasno vidi ko ima znanje, a ko ne i ko se, kao i u školi, samo provlači, a ko zaista radi.

Projekat ocjenjivanja jasno je precizirao da oni koji dva puta uzastopno dobiju negativnu ocjenu mogu da se pozdrave sa radim mjestom. Suština je da se loši radnici kazne, a oni dobri nagrade!

Pa zato, dragi službenici, izvolite i pokažite se.

Jeste da nismo u školi, i da ka odličnom uspjehu pojedinci ne teže, ali sigurno je da ne žele da ostanu bez svog radnog mjesta.

A tu su i oni koji marljivo rade i koji svakako zaslužuju da budu nagrađeni. I bez zabušavanja, jer uskoro slijedi novi krug ocjenjivanja, a nikad se ne zna koga čeka jedinica, a koga petica. Jedno je sigurno, onaj ko ima znanje i ko vrijedno rani, ni po jednom sistemu vrednovanja i ocjenjivanja ne bi trebalo da propadne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana