Slučaj Ivanić

Željka Dobrić
Slučaj Ivanić

Kako se nekome osladi vlast i šta je sve spreman da uradi za nju, najbolji primjer ovih dana je Mladen Ivanić. Osim što je prije izbora dogovorio da za njega glasaju Bošnjaci, pa kasnije napravio ujdurmu tvrdeći da mu je podmetnuto da izgubi i zatražio ponovno brojanje nevažećih glasačkih listića, posljednjih dana jedino poslaničko mjesto koje je njegova stranka osvojila u Parlamentu BiH, nudi SDP-u u zamjenu za mjesto ministra spoljnih poslova BiH. Sve za vlast!

Pregovori između PDP-a i SDP-a BiH dokaz su tvrdnjama da je PDP zaista politička partija koja bi mogla do sljedećih izbora da se ugasi, ali ni zbog čega drugog nego zbog svojih stavova. Nije logično da jedna opoziciona stranka kao što je PDP, umjesto da konstruktivnim kritikama i prijedlozima "potkopava" vlast kako bi je sama zaposjela, traži partnera u SDP-u koji bi ne samo da potkopava vlast u Srpskoj, nego i samu Republiku Srpsku.

Žalosno je što Mladen Ivanić ne bira način i sredstva da se dokopa vlasti, iako je svjestan da će to građani kazniti već na sljedećim izborima.

Sasvim je sigurno da građani Republike Srpske koji su na ovim izborima glasali za PDP nisu računali na to da će ovoj stranci biti bitniji interesi jednog Mladena Ivanića i jednog SDP-a od interesa Republike Srpske. Šta Ivanić misli o svojim biračima govori i činjenica da nije našao za shodno da izađe pred njih i javno odgovori na dokazane tvrdnje da su ga u predizbornoj trci snažno gurali Bošnjaci ali i stranci, da je već bio žrtvovao dio Republike Srpske zbog svojih ličnih interesa.

Da je Ivaniću bitan njegov politički, ali i ljudski ugled, a ne samo fotelja, našao bi načina da se odbrani i obrati onima koji su ga podržali i za njega glasali. Možda mu je to i bila namjera kada je gostovao na Federalnoj televiziji u emisiji "60 minuta", ali očigledno se nije zapitao šta će misliti u Republici Srpskoj. Time je Ivanić jasno dao do znanja koliko mu je bitno mišljenje i njegovih birača i sama Republika Srpska.

Sva je sreća da je društvo u Republici Srpskoj konačno sazrelo i da zaista donosi odgovorne političke odluke, što je učinilo i na proteklim izborima kažnjavajući političku opciju kakva je ona koju predstavlja Mladen Ivanić - opciju politike vlastitih interesa ispred opštih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana