Skandal u Srebrenici

Krstina Ćirković
Skandal u Srebrenici

Da Bošnjaci misle da imaju ekskluzivno pravo na istinu i korišćenje javnih ustanova za sve, pa i komemorativne skupove, potvrđuje i održavanje okruglog stola u prostorijama Kulturnog centra u Srebrenici.

Srbima je, najnovijom zabranom održavanja aktivnosti u okviru manifestacije "Petrovdanski dani Srebrenice" to onemogućeno, tako da će u svijet, po ko zna koji put, nažalost, otići samo slika o stradanju jednog, bošnjačkog naroda.

Pod parolom da svjetska javnost ne smije saznati istinu o stradanju na Petrovdan 12. jula 1992. godine, kada su muslimanske snage iz Srebrenice predvođene Naserom Orićem, na jedan od najvećih pravoslavnih praznika, ubile 69 srpskih duša u selima Zalazje, Sase i Biljača, čini se sve da se stradanje Srba zataška.

Činjenica da još niko nije odgovarao za zločine nad Srbima u i oko Srebrenice, ukazuje na dvostruke standarde pravosuđa BiH, koje, imajući u vidu najnoviju zabranu, otvoreno pokazuje da je nevažno sve drugo, što se desilo prije jula 1995. godine.

Zaboravlja se da je žrtva žrtva i da ona nema ime, prezime i nacionalnost. Na području Srebrenice ubijani su ljudi i srpske i bošnjačke nacionalnosti. Njihove porodice imaju pravo na obilježavanje godišnjica i organizovanje prigodnih manifestacija.

Ko to može da spriječi? Zašto se godinama poslije rata, vodi mirni rat u kojem se žrtve jednog naroda veličaju, a drugog minimalizuju.

Zar istina o stradanju srpskog naroda može da ugrozi neku drugu istinu?

Zar nemaju svi, pa i srebrenički Srbi, pravo da dostojanstveno odaju pomen svojim najmilijim?

Ovaj primjer treba samo da ojača sve srpske porive da prava istina o Srebrenici konačno ugleda svjetlost dana i da vapaji porodica srpskih žrtava za zadovoljenjem pravde ne ostanu uzaludni.

Skandali u dane kada se organizuju manifestacije u znak sjećanja na stradanja trebaju izgleda samo onima koji nemaju nikakve veze sa onim što se u Srebrenici dešavalo tih dana 1992. i 1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana