"Sigurna dojava" za siguran gubitak

Marijana Miljić Bjelovuk

"Dojave", "sigurne dojave", "najsigurnije dojave", "dojave prolaz"… samo su neki od naziva profila i stranica koje je moguće naći na društvenim mrežama, a koji predstavljaju 100 odsto nesiguran dobitak.

Nažalost, na te "sigurne dojave" nasjeda veliki broj zaljubljenika u sportska klađenja, koji žele da u kratkom roku dođu do neke zarade. A na kraju budu u debelom minusu.

Osim što su novac dali nekome ko se krije iza lažnog profila, ostali su i bez dodatnog koji su uplatili u kladionicu na sastavljeni tiket. A, nisu štedjeli, jer je "sigurna dojava".

Na kraju, ruke jedino trljaju oni koji stoje iza lažnih profila. Oni u kratkom roku, bez imalo truda, sjedeći kod kuće i smišljajući neki novu namještenu utakmicu, dolaze do pozamašne zarade i to zahvaljujući ovim prvima koji "nasjedaju". A takvih je na domaćem kladioničarskom tržištu sigurno mnogo.

Da se radi o razvijenoj kladioničarskoj mafiji, koja svoje radove svakodnevno jača svjedoče i komentari ispod ovakvih objava. Tu se, s nadom da će ih pročitati neki novi kockar i nasjesti na laž, veliki broj korisnika društvenih mreža zahvaljuje svojim poslovnim partnerima na sigurnoj zaradi.

Čitajući sve te zahvalnice, dizanje iz dubioze, bogaćenja preko noći, čovjek bi pomislio da tu para ima kao nigdje. Nažalost, sve je to mamac samo za isisavanje novca od lakovjernih kladioničara.

Jasno je da ova grana "privređivanja" u BiH i te kako jača. Da je tako pokazuje to da je policija samo u akciji u Foči uhapsila čak 12 lica zbog sumnje da su putem "Fejsbuka" i drugih društvenih mreža kladioničarima dojavljivali rezultate za navodno namještene utakmice i na taj način zgrnuli više od 800.000 maraka.

Povremenim policijskim akcijama, nemoguće je iskorijeniti ove prevare, jer svakodnevno se osniva novi profil sa dojavama. Kladioničari treba da odluče da li će onima koji stoje iza njih vjerovati i omogućiti im dalje pražnjenje sopstvenih računa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana