Shema

Goran Maunaga
Shema

"Svjetska banka finansira skrivanje Ratka Mladića".

Zbilja je iznenađujuće zašto ovako nije naslovljen pamflet objavljen u četvrtak u kome je tekstualno i grafički predstavljena navodna "srpska shema" kreirana u Kancelariji visokog predstavnika.

Iznenađujuće je jer se u tom tekstu tvrdi da Investiciono-razvojna banka RS "finansira paraobavještajne službe i kriminalne poslove u RS te skrivanje ratnog zločinca Mladića", iako je baš ta banka dobila sredstva od Svjetske banke. A te kredite čak nije dobila ni Razvojna banka Federacije BiH.

Samo taj podatak dovoljno snažno ilustruje površnost, nelogičnost i prizemno, seosko-udbaško "uvezivanje" pojedinaca u naivno smišljenu, montiranu listu "kriminalnih i paraobavještajnih struktura u RS". U svemu, frapantno je saznanje da se OHR nalazi na tom nivou. Zbilja smo do sada mislili da je mnogo viši.

Pored ostalih iznesenih nebuloza, pogrešnih podataka i laži u shemi, sama ta činjenica o IRB dovoljan je razlog svakom razumnom čovjeku za automatsko odbacivanje navedenih tekstova i liste kao nečega što nema baš nikakve veze sa istinom.

Istu ovu smiješno-žalosnu shemu (smiješna jer je posvađana sa logikom i činjenicama, a žalosna jer je kreirana u OHR-u i jer su na nju nasjeli, ili joj doprinijeli, najviši predstavnici međunarodne zajednice) njeni kreatori dali su prije tri mjeseca uredništvu emisije FTV-a "60 minuta".

Tačno po njoj je vajni novinar-reketaš mjesecima "tukao" po onima koji su ucrtani u tu shemu.

U prilozima iznesene su monstruozne laži na račun pojedinaca, kojima nije data prilika da odgovore. Pošto su autori priloga radili po instrukcijama centrale u kojoj je nastala shema, bili su zaštićeni čak i od sudskog gonjenja ili ne daj bože kazne RAK-a.  

I sve je bilo u redu potaman dok nedavno nije objavljena i shema kriminalizovanih Bošnjaka. Tek tada je nastao pravi i veliki problem kome se rješenja ne naziru. Sve dok su Srbi, po slobodnom izboru članova "analitičkog tima" i priučenih a ostrašćenih doušnika služili za odstrel, tog problema nije bilo. Ovako, njegovog rješenja nema sve dok ne bude zatvoren OHR, odavno instrumentalizovan za tuđe potrebe i sviđanje računa, čime se toliko očigledno smišljeno destabilizuje BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana