Šekovići

Goran Maunaga

Narod Šekovića ne samo da je nezadovoljan ponašanjem predstavnika vlasti u ovoj opštini tokom poplava i prilikom podjele humanitarne pomoći, nego su stanovnici, nakon saznanja o krađi i neregularnoj podjeli paketa namijenjenih postradalima, više nego bijesni.

Da su bijesni s razlogom pokazala je statistika, koja kaže da je od pristigle pomoći, vrijedne oko milion KM, postradalima u poplavama podijeljena roba vrijedna svega oko 300.000 maraka. Jedan od stanovnika Šekovića kome je na klizištu njiva poklopila kuću nije, kazao je, dobio nijednu paštetu, a kamoli kakvu veću pomoć.

Drugi, ratni invalid koji je živ gorio u tenku, dobio je pomoć koja je stala u omanju najlon vrećicu.

Žena koja je ostala bez ičega, a koja je vidjela "audi" jednog lokalnog funkcionera napunjen humanitarnom pomoći, dobila je dvije rolne toalet papira i dva litra mlijeka.

Skretanje pomoći, podjela humanitarnih paketa onima koji nisu poplavljeni i uzimanje i "šakom i kapom" od onih koji to jesu, javna su tajna u Šekovićima.

Za to neko mora da odgovara.

Prvi je korak to što je Skupština opštine donijela zaključak da nadležni istraže mahinacije tim humanitarnim paketima.

Predsjednik Skupštine Dragan Galić već je locirao jednog od glavnih krivaca - to su Crveni krst i njegov predsjednik Matija Vlačić. Za tu tvrdnju, naveo je, postoje i svjedoci, koji žele da daju izjave. Konačno.

Galić, koji je i šef Opštinskog odbora PDP-a, čak je koalicionom partneru SDS-u priprijetio da će lično iznijeti kada, kako i koliko su te pomoći pokrali SDS-ovci koji su na vlasti.

Sukob dojučerašnjih koalicionih partnera pokazao je da je stvar poodavno izmakla kontroli.

U svakom slučaju, ovaj sramotni slučaj mora biti rasvijetljen do kraja. Jer krajnje je vrijeme da napaćeni Šekovići izađu iz mračne, pljačkaške, pogibeljne 1992. godine. Okolnosti za to su stvorene, što se vidi iz činjenice da narod u toj opštini nikada nije bio bijesan i revoltiran kao što je danas.

+++++++++++++++++++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana