Šegina šega

Željka Domazet
Šegina šega

Da u Kancelariji za reviziju nešto ne štima pokazao je incident koji se desio juče na sjednici Komisije za finansije i budžet u Parlamentu BiH, kada je glavni revizor Milenko Šego svom zamjeniku Božani Trninić, na njeno upozorenje da ne može povećavati budžet ove institucije, ako se ne poštuju parametri iz prethodnih godina, rekao da je "drogirana ili pijana", jasno govori da su zajedničke institucije izgubile svaki kompas. Izgleda da su i revizori, koji bi trebalo da iznose podatke o radu drugih institucija, oguglali na moral, pa sebi dozvoljavaju ovakav skandal.

Parlament koji bira glavnog revizora i dva njegova zamjenika, da se ne bi narušio nacionalni balans, da stručnost, nezavisnost i znanje budu jednako tako poštovani, sebi dozvoljavaju da se na očigled istog tog Parlamenta ruši dignitet i samog Parlamenta i same institucije.

Šego je napravio šegu od svega, pa je sebi dao za pravo da određuje ko smije govoriti, da upada parlamentarcima u riječ, pa bismo na kraju mogli od Šege očekivati da danas sutra zatraži da on bude taj koji će određivati ko će se kojom ulicom kretati.

Šegi je zasmetalo i što se Trninićeva našla na sastanku SNSD-a i SDS-a na Jahorini, iako je ona vrlo učtivo odgovorila da će se odazvati i na skup koji sazove Sulejman Tihić u Sarajevu ili Dragan Čović u Mostaru, te da njenu stručnost niko ne može da dovede u pitanje, jer godinama radi na svom usavršavanju i stručnosti, što joj niko ne može osporiti.

Šego je i u prošlom mandatu, kada je riječ o srpskom članu komisije, bio "zblanut", jer je Dragan Kulina iznio u javnost podatke koji mu nisu odgovarali, pa je domogavši se titule glavnog revizora zaoštrio palicu i krenuo u novu ofanzivu. Šego se drznuo da kaže kako zakupnine u ovoj instituciji, koje iznose gotovo 250.000 maraka, "nisu velike i da bi se ovako moglo još 25 godina" nije ništa drugo, nego da Šegina šega sa svim i svačim i da je očigledno naumio da bude glavni još toliko godina.

Pitati članove Komisije za finansije i budžet koga su pozvali na sjednicu i stavljanje do znanja da je on glavni, nije ništa drugo do pokušaj da se neupućenima proda "magla" i da svi oni koji imaju argumente, podatke i snagu da kažu ono što misle danas-sutra treba da očekuju da će ostati bez posla, da će kao i dva prethodna njegova zamjenika morati da potraže drugo radno mjesto, gdje Šege neće od znanja i stručnosti, praviti skandal.

Ne bude li se u BiH uveo kodeks ponašanja svih zaposlenih, koji će sankcionisati one koji sebi dozvole neprimjerenost kakvu je Šego jasno i glasno pokazao juče, onda će BiH ostati "šega država", sa kojom će svako onaj ko misli svojom glavom zbijati šale, a stručni ljudi iz nje bježati glavom bez obzira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana