Seferove prijetnje

Željka Domazet

Da budalaštinama u BiH nema kraja, potvrđuje i nedavna izjava penzionisanog generala i predsjednika Bosanske patriotske stranke Sefera Halilovića, koji je ne trepnuvši zaprijetio predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

Taman kada smo na tren pomislili da se ova još duboko ranjena zemlja pozdravila sa zveckanjem oružja, Halilović koji, izgleda, jedine adute za svako mišljenje ima u potezanju obarača, nanovo prijeti tim istim oružjem koje je, upravo zato što se našlo u pogrešnim rukama ljudi poput Halilovića, unazadilo ove prostore, ojadilo silne porodice i nanijelo rane mnogima koji se još zadugo od toga oporaviti neće.

Zanimljivo u svemu tome je i to što se niko od međunarodnih zvaničnika ni moćnika nije ni osvrnuo na ove Halilovićeve prijetnje.

Zbog Halilovića i njemu sličnih, koji u svakoj prilici kada nemaju nikakve argumente za izjave i pozive na dogovor iz Republike Srpske zaprijete oružjem koje, kako se čini, još posjeduju i samim tim predstavljaju opasnost za mir i stabilnost ove zemlje.

Umjesto da se takvi sankcionišu i upozore, recimo od visokog predstavnika, koji je tu da prati da li ima opasnosti za stabilnost BiH, preko njihovih prijetnji se olako prelazi.

Upravo zbog Sefera Halilovića i njemu sličnih ova rovita zemlja morala bi da se demilitarizuje, kako više ni Sefer ni ini ratnici koji bi i dalje tuđu djecu gurali da ginu, ne bi bili u prilici da oružje dobiju ni kao ratni trofej.

Ovakvi ratnohuškački likovi bi, u svakom slučaju, morali da budu predmet detaljne analize bezbjednosnih struktura ove zemlje jer ako Sefer već prijeti, onda zasigurno ima šta da kaže i o tome na koga to u budućem ratu računa i kakvu to BiH ima namjeru da pravi.

Ako se svi oni koji misle živjeti u ovoj zemlji ne ograde od Sefera i njemu sličnih, onda je sigurno da će upravo oni biti glavni krivci što se ova zemlja rascijepala po šavovima koji je još koliko-toliko drže u cjelini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana