Sedam opozicionih čuda

Vedrana Kulaga Simić

Iznenađenjima iz “ujedinjene banjalučke opozicije” nema kraja!

Ipak, moramo se na početku zapitati da li se radi zaista o iznenađenjima ili je sve samo splet okolnosti i potvrda da opozicija nikada nije postala ono što je, navodno, htjela da bude - ujedinjena.

Opozicioni kotlić dugo je krčkao, krčkao i krčkao. Razgovori, pregovori, sastanci, očekivanja, dani neizvjesnosti, jedno ime, drugo treće, peto ......

A na kraju, ona stara narodna “tresla se gora, rodio se miš”!

Praštalo, Čeko, Cenićeva, Jovičić samo su prezimena koja će ostati upamćena kao propali pokušaji i ko zna čiji hirovi da se ispita puls javnog mnjenja u Banjaluci. Jednostavno, bili su marionete predizborne kampanje dijela opozicije.

PDP je izbacivala imena i prezimena mogućih kandidata kao iz mašine, SDS skoro od početka podržavala svog kandidata za gradonačelnika Nenada Stevandića, dok su ostale opozicione stranke poprilično u tajnosti bile svjedoci teških riječi najvećih rivala SDS-a i PDP-a.

Ko je za koga, ko koga voli, a ko koga ne može očima da vidi? Ko je srušio opoziciju, ko je činio sve da ona dobije pravog kandidata za gradonačelnika, teško je procijeniti.

I jedni i drugi, prvenstveno SDS i PDP, imali su često svoje momente kojima su zabavljali javnost ili kojima su skretali pažnju sa stvarnih dilova pojedinih opozicionih stranaka u vezi sa kandidatom za gradonačelnika Banjaluke. Možda upravo onih koje su se, ipak, malo više voljele ili malo više mogle “gledati očima”.

A u međusobnim optužbama, prije svega iz naoštrenih gradskih odbora SDS-a i PDP-a moglo se svašta čuti.

I jedni i drugi su zamjerili onim drugima da ruše opoziciju, a došlo je vrijeme da se zapitamo da li u Banjaluci opozicija postoji ili se njihov angažman sveo samo na višečasovno listanje telefonskog imenika i tjeranje inata onim drugima.

Sedam opozicionih stranaka, sedam banjalučkih čuda, a ništa od ujedinjene opozicije. Banjalučani su od dotičnih dobili more neozbiljnosti i neodgovornosti, inat, prkos i još od davnina neraščišćene račune.

Rokovi su učinili svoje. SDS je pridobila naprednjake, a kažu i radikale, da podrže Stevandića, a samo poslije nekoliko časova od veličanstvenog potpisivanja ovog sporazuma o usaglašenom djelovanju (šta god to bilo), PDP je objavila još jedno ime u nizu - Dragan Čavić.

I dok sam Čavić potvrđuje da je kandidat i pali motore da Banjaluku “vrati na pravi put”, stiže hladan tuš iz PDP-a, gdje tvrde da je on samo potencijalni kandidat.

Kao što rekoh na početku, čudima i iznenađenjima nikad kraja. Niko ne zna šta nosi idući dan. Čavić je za početak od SDS-a dobio podršku, ali samo za srećan put, a da li će se još nečije ime tokom idućih dana proslaviti u javnosti, pred nama je.

Kako sada stvari stoje, ovo nije finale, ovo je tek zagrijavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana