SDS-ove osude

Željka Domazet
SDS-ove osude

Da li je SDS jedinstven kako tvrdi njen lider Mladen Bosić ili nije, pokazaće naravno vrijeme kao najbolji sudija svakoj izjavi, događaju i potezu.

Da je SDS ipak dobro oslabljen nije nepoznato jer mu u ne tako davnoj prošlosti nisu trebali koalicioni partneri da bi izlazili na izbore i obećavali šta će uraditi ukoliko se za njih glasa. A danas i ne kriju da im poslije unutarstranačkih previranja i velikog osipanja, trebaju PDP i SRS RS.

Međutim, kada je riječ o svemu što se ovih dana dešavalo oko SDS-a, javnosti nije promaklo to da je zbog unutarstranačkog ustrojavanja SDS "zaboravio" da se snažnije oglasi oko hapšenja Ejupa Ganića koji je kako stoji u dokumentaciji najodgovorniji za zločine koji su počinjeni u Dobrovoljačkoj i drugim dijelovima BiH.

Zabilježena je doduše jedna štura izjava lidera te stranke, a oni koji malo duže pamte i ne zaboravljaju da su zločini u Sarajevu i širom BiH počinjeni nad srpskim narodom i nedužnim golobradim vojnicima upravo u vrijeme kada je SDS vedrio i oblačio u cijeloj RS i sebe tada "okitio epitetom svesrpskog narodnog pokreta".

Upravo je ta stranka morala da bude prva koja je trebalo da reaguje na Ganićevo hapšenje i pozdravi konačno otpetljavanje ratne priče o BiH. Ne sporeći nikome pravo da počisti situaciju u svom stranačkom dvorištu, obični građani ove još uvijek nestabilne zemlje, a protjerani Srbi u prvom redu morali bi makar danas da dobiju odgovore na mnoga pitanja koja su upravo za vrijeme vladavine SDS u ratu i nakon njega ostala neodgovorena i nedorečena.

Nikada recimo sarajevski Srbi nisu dobili odgovor zašto su se upravo preko njihovih leđa dešavale kojekakve nagodbe, pljačke, mahinacije i kriminal.

SDS nije zaboravio međutim da u prilikom osude oslobađanja Rajka Savića optužbe za ubistvo Branislava Garića zatraži od ministra pravde RS Yerarda Selmana da podnese ostavku zbog, kako navode, politizacije i kriminalizacije pravosuđa.

Jednoglasno usvojena deklaracija nakon silnih previranja u SDS-u nije dala ni odgovore na pitanja kako je završio građevinski materijal po različitim atraktivnim destinacijama u Srbiji i Crnoj Gori i zbog čega neka naselja po tim destinacijama zovu "Dedinjem", kao ni to zašto i kako su pojedini dijelovi u Istočnom Sarajevu dobili epitet istočnosarajevskog Dedinja i ko u njemu živi.

A mnogi na te odgovore čekaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana