Sarajevska “sloboda”

Vedrana Kulaga Simić

Političko i medijsko Sarajevo ponovo je pokazalo svoje pravo lice, i to njegovu najgoru stranu koja ne preza da uništi sve demokratske vrijednosti jedne zemlje, pa eto i BiH. I sve samo da bi se suprotstavilo svakoj istini koja nije “skuhana” u njihovoj paprenoj kuhinji na čijem su meniju svi oni koji se ne povinuju sarajevskoj istini - jedinoj “istini”.

Aktuelna situacija u BiH kristalno je jasna. Pravo na govor i iznošenje stavova imaju oni koji govore “sarajevskim jezikom”. Samo oni koji se rukovode pravilima koje propisuje taj “sarajevski jezik” dobijaju aplauz i poziv na bis, izuzetaka od pravila nema, a svi koji progovore drugim jezikom bivaju satanizovani na najgori način i izloženi linču.

Sarajevski list “Dnevni avaz” i političko Sarajevo pokrenuli su hajku mržnje i zastrašivanja na poslanika SDS-a u Parlamentu BiH Aleksandru Pandurević i tako još jednom pokušali da stave do znanja svima koji još nisu naučili lekciju “Sloboda govora u BiH na sarajevski način” da je vrijeme da se krene od početka, od prve lekcije koja govori šta se, a šta ne i kako smije govoriti u BiH.

“Avaz” je kroz svoje tekstove optužio Aleksandrinu baku da je u podrumu tri godine držala kao roba jednu Bošnjakinju, a Pandurevićeve roditelje koji su bili zatočenici logora “Silos” da su nezakonito skrivali oružje.

Koji su sve krajnji ciljevi zastrašujuće i antidemokratske hajke iz Sarajeva, nazire se.

Svjedoci zločina nad pripadnicima srpskog naroda se uvijek i na svakom koraku zastrašuju, samo da bi se sakrila istina i da bi zločini nad Srbima dugo, ili bolje rečeno zauvijek, ostali ispod tepiha i pod slojevima prašine, a njihovi počinioci do groba šetali slobodni i nevini!

Svako ko se usudi da progovori o zločinima nad Srbima sam je sebi potpisao kaznu, a šta se može reći za to, osim skandalozno, zastrašujuće i užasavajuće! Zna li Sarajevo uopšte šta znači sloboda govora i sloboda izražavanja? Znaju li da svako ima pravo da iznese svoj stav, a da pri tome ne bude “bačen na lomaču”, ako misli drugačije od sarajevskih poglavica?

Posljednji napadi na Aleksandru Pandurević pokazali su dokle ide sarajevska mržnja, a čisto da se ne zaboravi, napada nisu bili pošteđeni ni ostali predstavnici RS tokom proteklih godina, čime se šalje jasna poruka - niste dobrodošli!

Neko mora da reaguje na sarajevske napade, jer istina ima uvijek i drugu stranu koja mora da se čuje. Niko nema pravo da ugrožava nikoga. I zato je logično da Srbima u Sarajevu, bili oni političari, poslanici, radnici ili djeca, treba sva moguća zaštita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana