Sanjani Srbi i muslimani

Sandra Miletić
Sanjani Srbi i muslimani

Savjetnik gradonačelnika Sarajeva Emir Suljagić debatu o suzbijanju maloljetničke delikvencije koja je prošlog petka održana u UNITIC centru u Sarajevu iskoristio je za napad na direktora Centra za kulturni dijalog Sanju Vlaisavljević, a sve s ciljem "zaštite Srba".

Tako je Suljagić, koji je svojevremeno u jednom autorskom tekstu optužio istu tu Sanju Vlaisavljević, kolumnistu "Glasa Srpske", da je "u službi najcrnje srpske propagande opravdala pokolj u Srebrenici", ostao sebi "dosljedan" optuživši je na pomenutom skupu da ignoriše fašizam prema jednoj Srpkinji, misleći pri tome na Dušku Jurišić.

Naime, "demokrata" Emir Suljagić u tekstu "Muslimani Sanje Vlaisavljević", objavljenom prije nekoliko mjeseci u jednim internet novinama, piše i to "Kakva zapravo moralna ništica moraš biti da istovremeno pišeš u ’Glasu Srpske’ i u ’Avazu’?". Piše tako Emir pa nastavlja "čitam i druge članke. Sanja Vlaisavljević vidi muslimane (s malim "m", naravno), kao narod koji nije u stanju bilo šta drugo nego trpiti".

Onaj Emir, koji je samo prije nekoliko mjeseci rekao da Sanja njemu (muslimanu) i njegovoj desetkovanoj familiji danas "drži moralke o tome kako smo zapravo zaslužili ono što nam se dogodilo" i Muslimane branio od Sanje, toj Sanji danas poručuje:

"Za one koji me ne znaju, ja sam Emir Suljagić i ovde sam u ime kabineta gradonačelnika i u ime gradonačelnika Sarajeva, Alije Behmena. Gospođo Vlaisavljević, vrhunac vašeg javnog angažmana je kolumna u jednom stranačkom biltenu, koji posljednjih nekoliko sedmica vodi bjesomučnu i prizemnu, rasističku i šovinističku kampanju protiv jedne žene samo zato što je Srpkinja."

Na debati Centra koji vodi Sanja, Emir je rekao i to da nije u redu "razgovarati o maloljetničkoj delinkvenciji, a kukavički ignorisati rasizam i fašiz...neofašizam" prema Srpkinji Jurišić.

Baš je zgodan taj Emir, koji uporno problematizuje Sanjin angažman u "Glasu Srpske" samo zato što se zove "Srpske", a sada je zabrinut zbog novinarske sudbine urednice FTV-a, Srpkinje po rođenju, koju, eto, ta Sanja, kojoj istovremeno ne valja to što piše za "Glas Srpske", nije uzela u zaštitu. Licemjerno, zar ne? A Srbi jedva dočekaše zaštitu nekoga kome smetaju oni koji pišu za "Glas Srpske".

Osim toga, cijela čaršija sarajevska zna da je Duška morala da ode sa mjesta glavnog urednika IPP-a Federalne televizije zbog sukoba sa Bakirom Hadžiomerovićem, koji ima jaču zaleđinu od nje i kome se u Sivom domu ne suprotstavlja. A ne zato što je Srpkinja. Zna to i Emir Suljagić, samo ćuti zarad opšte stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana