Salkićevo vaspitanje

Darko Grabovac

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić definitivno je izgubio kompas ili su mu tolika mržnja i bezobrazluk udarili u glavu da je počeo da vrijeđa i srpsku mladost.

- U RS su odgojene nove generacije koje su, ako im se ukaže prilika, spremne da čine veće zločine nego generacije koje su to činile od 1992. do 1995. godine - reče Salkić.

Reče i ne postidi se ni za tren!

I nije mu prvi put da ovako grubo nasrće na srpski narod i Republiku Srpsku. Kaže da se u Srpskoj mrzi sve što je bošnjačko ili je vezano za njemu jedinu otadžbinu BiH. A gdje to piše, Salkiću, da neko mora voljeti državu, po kom zakonu je to propisano?

Nikako da potpredsjednik Republike Srpske shvati da su roditelji generacija i srpske mladosti koje on pljuje rođeni u Jugoslaviji. Da su se u ratu borili i izborili protiv njegovih istomišljenika da ne žive u, kako je Alija Izetbegović planirao, unitarnoj BiH, zamišljenoj kao jedini kalifat u srcu Evrope.

Pa, nećeš ti, Salkiću, određivati ko i kako će da vaspitava svoju djecu. Svoje potomke uči čemu god hoćeš, ali moju i, čisto sumnjam, drugih porodica u Republici Srpskoj sigurno nećeš.

Uostalom, da li si vaspitao svoju djecu da vole Republiku Srpsku, koja ih, dajući tebi platu, hrani. Da li si ih vaspitao da poštuju komšije druge vjere i komšije koje znaju svoj nacionalni identitet. Ne bih da bilo koga vrijeđam, ali čisto sumnjam u to pošto srpsku omladinu i narod pljuješ gdje god stigneš.

Da nije žalosno, bilo bi smiješno da po jednom incidentnom mladiću iz Prijedora okarakterišeš srpsku djecu kao spavače spremne da počine zločine. Pa, zar si slijep kod očiju? Zar nisu s etiketom spavača koju su mu prišili međunarodni autoriteti tvoji sunarodnici koji su ubijali srpske policajce u RS ili bili džihad ratnici u Siriji i na drugim ratištima pa se vratili u BiH?  Po tvom mišljenju, oni su humanitarni radnici.

Ne brani tebi niko da voliš BiH koliko hoćeš, ali nemoj druge tjerati na to. Zar ne shvataš da ne ide?

Narodna poslovica kaže: “Ovdje žito sijemo, a Boga molimo da kiša padne u Srbiji”. Toliko volimo Republiku Srpsku, ali još više Srbiju. Tako će uvijek biti. I niko ne kaže da Srbi mrze BiH, ali se jednostavno ne prepoznaju i ne identifikuju sa njom niti njenim imenom.

P.S. Namjerno sam ti se, Salkiću, obraćao sa TI jer poštovanje ne zaslužuješ dok god ne poštuješ Republiku Srpsku i njen narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bol ne jenjava
Bol ne jenjava
Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana