Salkićeve optužbe

Vedrana Kulaga Simić

U BiH teško može da prođe dan bez političkih varnica koje joj, u većini slučajeva, ne donose ništa dobro.

Posljednji takav nastup ide na dušu potpredsjedniku Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ramizu Salkiću, koji je planirao da u Narodnoj skupštini RS održi skup na kojem je trebalo da bude 150 bošnjačkih predstavnika, a pri tome je zatražio malu skupštinsku salu.

I upravo je taj problem sa prostorom bio jedini razlog zbog kojeg je Salkić dobio odbijenicu od nadležne skupštinske službe, ali to njemu nije bilo dovoljno.

Sa vanredne konferencije za novinare, zakazane isključivo zbog odluke Narodne skupštine da mu ne ustupi prostor jer nije ispunio procedure, on je iz susjedne zgrade osuo i drvlje i kamenje po parlamentu RS, optužujući nadležne za diskriminaciju Bošnjaka.

Salkić, koji je potpredsjednik, kako gotovo uvijek kaže "ovog bh. entiteta", izgleda da je zaboravio da je samo prije nekoliko dana u Banjaluci bez problema održao sastanak sa predstavnicima boraca Armije RBiH i visokim zvaničnicima FBiH.

Sada je u ionako užarenoj situaciji dolio ulje na vatru, iako je veoma svjestan toga da je jedini "krivac" za cijelu situaciju neadekvatan prostor, čiji je kapacitet manji nego što su Salkićeve želje i planovi.

Salkić je u četvrtak načinio pomalo nepromišljen potez jer je sasvim bespotrebno napravio skandal. Za sve bi bilo bolje da je on sam ili njegova služba reagovala pametno, racionalno i smireno, i u skladu sa propisima zatražila sastanak sa nadležnima, uz sve podatke koji jasno treba da budu navedeni, a ne da tjeraju inat.

Takve i slične scene ne trebaju nikome jer ova zemlja mora da ide naprijed, svaki dan, u svakom pogledu, a ne da nazaduje zarad nekih sitnih političkih poena.

Umjesto takvim stvarima i ciljevima, pažnju treba usmjeriti na rješavanje onih pitanja čiji je cilj da svi stanovnici BiH mogu da normalno žive u ovoj zemlji. A sva pitanja treba rješavati mirno i bez nepotrebnih tenzija.

Optuživanjem nećemo nigdje stići, a uvažavanjem činjenica imamo dobre šanse za bolje sutra. Mada za neke jeste najlakše napadati bez argumenata, a to ne vodi ničemu dobrom ni Srbe, ni Hrvate ni Bošnjake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana