Rušilačka ekipa

Vanja Štrbac
Rušilačka ekipa

Haris Silajdžić, Željko Komšić i Sven Alkalaj, trio je koji svojom samovoljom i pojedinačnim istupanjima čini rušilačku ekipu, kako Ustava BiH, tako i same države.

Konstantno pozivanje na poštivanje Ustava BiH od strane pomenutih krajnje je licemjerno, jer ako iko krši taj akt, to su baš oni. Valjda prozivanjem onih drugih, po pravilu predstavnika srpskog naroda, da ne poštuju Ustav BiH, ovaj trojac pokušava da spere odgovornost sa sebe.

I šta je onda to nego čisto mazanje očiju evropskoj zajednici, zvaničnicima, pa i onima koji nemaju veze sa politikom.

A ove treće je najlakše obmanuti i pružiti im sliku sasvim suprotnu onoj kakva zaista jeste. Povjerovaće narod u istupe takvih političara, koji znaju za propagandu, znaju kako širiti laži i neistine.

A kada se sve sabere i podvuče crta, krajnji rezultat je sasvim prost. Jedini koji ne poštuju Ustav i jedini koji se svaki put ogriješe o njega, upravo su oni. Oni koji su na vrhu države, koji treba da služe za primjer.

I jesu primjer, ali onaj kako ne treba.

Komšić, Silajdžić i Alkalaj koriste svaku priliku da se pozovu na Ustav, ali samo onda kada je to u njihovom interesu i interesu onih koje predstavljaju. Pred onim što im ne odgovara u ovom aktu naprosto zatvaraju oči, jer to za njih ne postoji.

Nije jednom Silajdžić otišao nekome u posjetu u ime Predsjedništva BiH, bez saglasnosti ostalih članova. I ne samo posjetu, nije Silajdžiću strano ni potpisivanje nekog zvaničnog dokumenta koji odgovara njegovim ličnim stavovima, bez prethodnog dogovora sa ostalim članovima Predsjedništva.

Da ovom državom vladaju dvostruki standardi, pokazuje i Komšićeva izjava da "podržava Srbiju bez Kosova". Sa druge strane, da mu se postavi pitanje podržava li i BiH bez Republike Srpske, odgovor svi već unaprijed znamo. E, tada bi se znao Komšić pozvati na Ustav, tada bi to bilo njegovo grubo kršenje.

Alkalajeva privatizacija ambasada, organizovanje raznih manifestacija bez ičije saglasnosti, nepoštivanje odredaba o konstitutivnosti naroda u MIP-u samo su početak niza radnji koje nisu u skladu sa Ustavom BiH.

Valjda ova trojka misli da im je sve navedeno dozvoljeno, jer oni su vlast. I svjesni su oni da time što rade grubo krše Ustav BiH, ali zbog podrške međunarodne zajednice i njihovog snažnog zalaganja za predstavnike nesrpskog naroda, još se nije našao neko ko bi im stao u kraj.

Ali, ničija nije dovijeka sjala. Shvatiće to i ova rušilačka ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana