RTV taksa

Vedrana Kulaga
RTV taksa

Da je BiH postala zemlja u kojoj je teško da svi računi budu čisti potvrđeno je, po ko zna koji put, iz FBiH.

U njenom dvorištu sabira, oduzima, množi i dijeli Federalna televizija koja, izgleda, ne poznaje značenje riječi "obaveza".

Živjeći tako godinama, u tobože neznanju, FRTV je dopustila da građani FBiH ne uplate 100 miliona maraka na račun javnih servisa.

Dug se povećavao, a FRTV "slijepa i gluva" za postojeću situaciju nastavila je svoju politiku.

Na sreću, sve što ima svoj početak ima i svoj kraj, čak i u BiH.

Generalni direktor Radio-televizije RS Dragan Davidović rekao je da će RTRS ovih dana podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u RTV FBiH i tražiti izmjenu zakonske regulative.

Ono što je u svim normalnim zemljama sveto pismo i što se bez halabuke jednostavno poštuje, za dio BiH je do sada bilo nepoznanica. A od sada, kada se oni koji donose propise, nađu pred novim prijedlogom koji će konačno uvesti red u naplatu i raspodjelu prihoda od RTV takse, neke stvari moraće se promijeniti.

Onda se više neće dešavati da čelni ljudi RTRS-a i BHRT-a sjedaju za sto pogledajući hoće li se iko iz FRTV-a pojaviti i pristati da razgovara o problemu koji guši čitav sistem.

Poslije donošenja novih propisa "pametnim glavama" u FRTV-u ne bi trebalo da padne na pamet da ostaju gluvi na svaki pokušaj dogovora, jer će ostati bez dijela novca koji su do sada neopravdano prisvajali.

Novac koji biva prikupljen u Republici Srpskoj trebalo bi da ostaje u Republici Srpskoj, a ne da se na račun građana ovog entiteta, kojem na grbači stoje dugovi "boljeg entiteta", pune kese pojedinca u FBiH.

Razum, struka i propisi na strani su Republike Srpske i sada je pravi trenutak da se računi konačno raščiste. U suprotnom bi parazitski emiteri iz Sarajeva mogli da pojedu jednom zdravo tkivo u čitavom sistemu. A to nije fer, pogotovo prema onim građanima koji redovno plaćaju ono što ih sljeduje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana