Rekorder uzaludnih inicijativa

Željka Domazet

Ako se jednog dana bude pravio spisak rekordera, odnosno poslanika koji su u parlamentarnu proceduru uputili inicijative čiji je ishod bio negativan, onda će u svakom slučaju Denis Bećirović biti rekorder bez premca.

Gotovo svake godine on je u parlamentarnu proceduru upućivao mnogobrojne rezolucije i zakone koji su izazivali samo burne rasprave i svađe i zapaljivu retoriku koja je rušila i ono malo mira i saglasnosti u Parlamentu, a redovno su završavale neuspjehom i svađom.

Među tim inicijativama i zakonima su rezolucije o Srebrenici, Sutorini i zakon o praznicima za koje se u startu znalo da nemaju podršku makar polovine zemlje.

Uz dužno poštovanje prema žrtvama koje su sa sve tri strane poginule u proteklom ratu, mora se priznati da gotovo degutantno zvuči sva “briga” prema srebreničkim žrtvama koju svake godine uoči obilježavanja stradanja u Srebrenici ističu oni koji su na toj “brizi” profitirali na neki način, pa i politički.

Da će ova Bećirovićeva inicijativa o rezoluciji o Srebrenici doživjeti sudbinu one od prije pet godina, te pasti kao i prijedlog zakona o praznicima i rezolucije o Sutorini, sasvim je izvjesno. Da će se ovih dana javnost naslušati zapaljivih izjava jasno je takođe, ali nije jasno zbog čega se u moru problema i reformi koje su potrebne ovoj zemlji biraju one teme koje ne doprinose slozi nego razdoru.

Prazan tanjir za ručkom neće napuniti nikakve rezolucije i priče o događajima o kojima sud treba dati istorija.

Bezidejna naklapanja, sasvim je sigurno, ovu zemlju neće izvući iz siromaštva, niti će nezaposlenima donijeti posao. Stoga i ne čudi činjenica da je Parlament BiH postao mjesto razmimoilaženja i zapaljive retorike, umjesto najviše zakonodavno tijelo u kojem se donose zakoni koji će zemlji donijeti boljitak i napredak.

Sve dok se u BiH za poslanike budu birali bezidejni ljudi i dok u svojim klupama bude tolerisao one koji mogu ponijeti epitet poslanika sa uzaludnim idejama, dotle će ova zemlja sve više nazadovati, vraćati se prošlosti, uzaludno gubiti vrijeme na prepucavanja, dok sve druge zemlje budu išle ka civilizovanim i uređenim društvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana