Razotkrivanje "Ševa"

Željka Javorac

U politička ubistva uvijek je umiješan sam politički vrh, zbog čega se uvijek dugo procesuiraju, istražuju, nestaju dokazi, pa čak i svjedoci, ali uvijek dođe vrijeme kada odgovorni dođu pred lice pravde.

Ovo se pokazalo i u slučaju porodice Sefera Halilovića koga su 1993. godine pokušali da ubiju pripadnici zloglasne bošnjačke organizacije "Ševe", kada je nastradala njegova supruga i njen brat. Halilović se godinama bori da dokaže da je na njega planiran atentat i da se slučaj sistematski zataškava.

Za ovu organizaciju znalo je najviše bošnjačko rukovodstvo, a počinila je najgnusnije zločine i politička ubistva u Sarajevu. Ta nedjela mahom su pripisana Srbima, što najbolje govori i o ratnoj bošnjačkoj politici.

Upravo takva korumpirana i kriminogena politika godinama štiti izvršioce svojih prljavih ideja i bori se da istina ne izađe na vidjelo, jer bi bila objelodanjena i činjenica da su indirektni, pa i direktni pripadnici "Ševa", i danas na vlasti u FBiH.

Poslije više od 20 godina, u BiH je stvorena takva klima da se "neukaljani" pojedinci, koji su bili bliski toj organizaciji, sami javljaju da svjedoče i skinu ljagu sa svoga imena i da govore o ubistvima nepodobnih pripadnika sopstvenog naroda, nalogodavcima, kanalima, načinu funkcionisanja organizacije.

Klupko se konačno odmotava i istina o "Ševama" trebalo bi da dovede do toga da se maknu iz policije, tužilaštava i sudova korumpirani pojedinci koji su sabotirali istrage i istinu svih ovih godina.

Takvi pojedinci prouzrokovali su nepovjerenje, pravnu i bezbjednosnu nesigurnost građana BiH i direktno su štitili kriminalce i zločince. Takve BiH očigledno je dosta i samim Bošnjacima pa se dobrovoljno javljaju da svjedoče i da se rasvijetli priča o "Ševama".

Početkom godine javnost je veoma uznemirila smrt akademika Sulejmana Redžića koji je bio angažovan kao sudski vještak u predmetu bivšeg pripadnika "Ševa". Njegova smrt se nezvanično povezuje upravo sa ovom organizacijom, što unosi dodatni nemir i nesigurnost.

Ako ova zemlja zaista želi bezbjednost za sve njene građane, ovaj i ovakve slučajeve mora da rasvijetli, odgovorne pojedince skloni iz najviših institucija BiH i stavi ih iza rešetaka, a građanima vrati povjerenje u institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana