Razbacivanje perja

Željka Domazet

Javnost RS, BiH, pa i diplomatske krugove u Rusiji potresa priča koju je prije nekoliko dana u javnost iznio bivši diplomata u Moskvi i sadašnji radnik Ministarstva inostranih poslova u odjeljenju za Aziju i Afriku Gordan Milinić.

Ne trepnuvši iznio je neke samo sebi znane podatke kako je prvi čovjek RS Milorad Dodik uzeo zlato od Rusa prije čak dvije godine, ali je zaboravio da javnosti kaže zbog čega je ćutao do sada ukoliko je istina to što iznosi. Valjda bi kao osoba koja je nekada nosila epitet diplomate morao znati da je i ćutanje o krivičnom djelu takođe krivično djelo, kao i to da kleveta podliježe krivičnom gonjenju.

No, pozadina Milinićeve priče ni u kom slučaju nije borba za istinu i pravdu nego borba za poziciju i to na način i po principu da cilj opravdava sredstva. Milinić, dakle, ne preza ni od čega, sa istinom i čašću se, kako tvrde njegovi saradnici, odavno pozdravio i zalupio im vrata. Čovjek naprosto ne bira sredstva da bi se nanovo domogao pozicije sa koje bi i dalje mogao nastaviti malverzacije i trpati novac u vlastiti džep.

Oni koji ga poznaju malo bolje, znaju na koji način je stekao kuću u Istočnom Sarajevu i šta je sve obećavao onima koji su mu omogućili da je bez ikakvih ulaganja izgradi u najelitnijem dijelu ovog grada koji već odavno nosi epitet "istočnosarajevskog Dedinja". Od obećanja da će na područje Istočnog Sarajeva dovesti velike ruske investitore da izgrade modernu gradsku zonu sa velikim parkom i centralnim spomenikom u užoj zoni grada ne bi ništa, ali je njegova vila ostala da "krasi" ovaj grad i iritira sve one koji su navikli da svaki fening zarade pošteno. O Milinićevim malverzacijama svjedoče i oni koji su bili uključeni u prodaju višegradske fabrike boja "Terpentin" koji jasno tvrde da je prevršio mjeru tražeći od ruskih partnera veliku proviziju za sebe, nakon čega su Rusi odustali. Odgovore od Milinića traže i radnici rudnika u Miljevini koji su bili očevici njegove "prodaje rudnika i uzimanja mita", ali i činjenice da za njih nije uradio ništa.

Da Milinić djeluje po principu sve za stolicu i funkciju, a stolicu i funkciju ni za šta, potvrđuje i podatak da mu je SDS zaboravio svjedočenje protiv Radovana Karadžića u Hagu, a SDA svjedočenje protiv Bošnjaka oko Srebrenice, tako da mu sada SDS-ovci obećavaju funkciju direktora Agencije za promociju stranih investicija i poziciju zaštićenog svjedoka, dok mu sljedbenici Alije i Bakira Izetbegovića daju vjetar u leđa zato što je udario na Dodika. I jedni i drugi zajedno sa Milinićem su se ujedinili u bici protiv lidera SNSD-a, a zarad toga su spremni prodati vjeru za večeru, a za pravdu i činjenice se u ovoj zemlji, izgleda, niko ne pita već odavno. Sve polako postaje razbacivanje laži poput perja, pa oni koji ga budu skupljali nanovo u jastuk, moraće valjano da se potrude.

Bude li ova zemlja svoju sudbinu zasnivala na Miliniću i njemu sličnima, jasno je kao dan da će joj temelji biti klevete, zidovi laži, a krov, koji prokišnjava već odavno, bezakonje u kome je raj za ovakve.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana