Ratne zastave

Goran Maunaga

Šta očekivati sutra, u slučaju da se, ne daj Bože, pogorša bezbjednosna situacija, od policajaca RS koji se fotografišu s ratnim znamenjima, grbovima RBiH, zastavama Armije RBiH i te fotose postavljaju na svoje "Fejsbuk" profile?

Da se širi ta nezakonita i ružna "praksa" bošnjačkih političara i zvaničnika koji ratna znamenja godinama koriste u svojim kancelarijama u zvaničnim državnim institucijama, dokaz je i fotografija na kojoj s ratnim obilježjima RBiH poziraju policajci Policijske stanice Vlasenica Rašid Zekić, Asmir Saračević i Elvir Patković.

Političari takve i slične poteze međusobno izglade, ali to što su uradili policajci, u koje narod direktno gleda kao zaštitnike od kriminalaca, na nekoga od koga zavisi bezbjednost pojedinaca, a često i život i smrt, nosi posebnu težinu.

Uz to, slikanje sa ratnom zastavom, nažalost, u ovom je slučaju samo kap koja je prelila čašu jer nikakva tajna nije da stanovništvo Vlasenice od navedenih policajaca strahuje već duže vrijeme i da ih Vlaseničani optužuju za teška krivična djela - šverc droge, oružja, stoke…

O tome stanovnici ove opštine govore javno, poslali su dopis MUP-u RS, u više navrata su Vlasenicu oblijepili lecima u kojima se upozorava na kriminal.

Postoji obiman policijski zapisnik o tome kako je njihov predvodnik organizovao šverc stoke, ali to što ga je Tužilaštvo BiH dva dana pred policijsku akciju "Skela" skinulo sa spiska osumnjičenih samo govori o činjenici da on i njegova ekipa imaju zaštitu političkih moćnika.

Nesumnjivo je da će oni opet pokušati da ih zaštite i poslije gafa sa ratnom zastavom ARBiH, ali ovog puta ne bi trebalo da sve prođe glatko.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina kažu da provjeravaju činjenice u vezi sa fotografisanjem policajaca sa ratnom zastavom Armije RBiH.

S obzirom na to da je pravilom službe predviđeno sankcionisanje javnog isticanja ratnih simbola, može se očekivati da budu disciplinski sankcionisani i udaljeni s posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana