Raspetljavanje

Željka Domazet

Prva polovina septembra po svemu sudeći pokazaće u BiH ko je spreman za pospremanje uzavrele političke situacije, a ko za produbljivanje krize koja ovu zemlju drži već duže vrijeme.

Svi oni koji iole prate političke prilike u ovoj iscrpljenoj zemlji, bez dileme će reći da se ona konstantno nalazi u nekakvim prekompozicijama i kombinatorikama i da se od opštih izbora koji su održani prije gotovo dvije godine ne zna ko se s kim dogovara i ko na koga može da računa.

Svi oni koji su očekivali da će odluka Ustavnog suda BiH pokrenuti stvari sa mrtve tačke i da će doprinijeti raspetljavaju prilika grdno su se prevarili, jer se od pokretanja inicijative za smjenu ministara iz SDA do odluke Ustavnog suda, toliko toga izdešavalo da sama odluka najviše pravosudne institucije u BiH više gotovo ništa i ne znači.

Ovim se svakako potvrdila stara teza iskusnih političara da u ovoj zemlji nijedna odluka Ustavnog suda BiH nije pomogla smirivanju i razrješenju situacije.

Dok su neki čekali šta će reći Ustavni sud dotle je pokretač inicijative za smjenu ministara SDA, Zlatko Lagumdžija još više zakomlikovao prilike i počeo da se ponaša kao Tito iz vremena totalitarnog režima.

Ovaj sljedbenik komunista je počeo da se ponaša kao predsjednik ne samo SDP-a nego i cijele BiH, pa je pod izgovorom evropskih i reformskih poteza namjerno zaboravio na Ustav ove zemlje i počeo izdavati naloge drugima kako da se ponašaju i u BiH i van nje. Svi ti potezi kojima je očigledno dodatno zakomplikovao prilike prevršili su mjeru da su predstavnici Republike Srpske odlučili da zatraže i njegovu smjenu.

Da li će bošnjačke stranke i svi oni koji već duže vrijeme na sva zvona tvrde da im je i Zlatka i njegovih poteza već preko glave održati riječ i podržati Lagumdžijinu smjenu pokazaće dani koji slijede.

Ukoliko zaista budu od riječi sve se može riješiti do zvanične predizborne kampanje, a ako ne budu onda će se još jednom u ovoj zemlji potvrditi da joj je politička neizvjesnost bliža od Ustava i da riječ i potpis u njoj ništa ne znače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana