Rashlađivanje

Marijana Miljić Bjelovuk
Rashlađivanje

Poslanici Parlamenta BiH žale se na uslove rada, odnosno na temperaturu u prostorijama u kojima (ne)rade. Teško im je, kukaju na sav glas. Vape za pomoći.

Koliko su se raskukali na kraju ne bi bilo loše pokrenuti neki humanitarni broj za prikupljanje novca koji bi bio utrošen za nabavku klima, koje će ih hladiti u ovim vremenima kada ne donose ključne odluke za stanovništvo ove zemlje.

Živa u termometru kada uglavnom nisu bili na poslu, odnosno kada je većina njih boravila na nekim egzotičnim destinacijama u julu i avgustu, dostizala je 30 stepeni. Tako tvrde. Možda i jeste, ali tamo gdje su ljetovali i uživali u svim čarima prestižnih destinacija, koje građani ove osiromašene zemlje mogu da vide samo na njihovim fotografijama koje objavljuju na društvenim mrežama.

Zbog te kuknjave njihove Služba za zajedničke poslove institucija BiH smilovala se i skrojila odluku u kojoj je navedeno da je potrebno izdvojiti tri miliona maraka od građana za rješavanje pitanja klimatizacije u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Dakle, tri miliona od građana za koje ih nije briga. Za koje u ovoj inflaciji nisu ništa uradili. Odnosno jesu, vrijeme su potrošili zamazivajući oči narodu da će ukinuti PDV na osnovne životne namirnice, kao i akcize na naftne derivate i gle čuda, po ustaljenoj praksi, ne bi ništa od svega navedenog.

Očekivano kao i mali milion puta do sada. Ne bi nas iznenadilo da sve ponovo vrate na dnevni red, eto samo da imaju o čemu pričati, da bi na kraju opet prevarili narod. Dakle, rade, lažu narod, ali usput traže da imaju i odgovarajuću temperaturu unutar preudobnih kancelarija, odnosno da udobnost bude na najvišem mogućem nivou jer nije lako sve te mjere osmišljavati i na kraju proglašavati neuspjelim.

Njihovom bahaćenju i bezobrazluku nema kraja. Pa ako im je tako vruće, kako tvrde, dok većina njih nije na poslu u julu i avgustu, kako li im je tek onda kada se uvale u one fotelje?! Ne mogu to ni znati, jer većina njih najmanje vremena provodi upravo u Parlamentarnoj skupštini BiH. Odnosno svagdje su, samo nisu tamo gdje su ih izabrali i postavili građani. Od prestižnih destinacija, do kojekakvih putovanja. Razbacuju se sve na teret građana ove posrnule zemlje.

Dati tri miliona maraka od stanovnika ove zemlje za njihovu udobnost je ništa drugo do pogrešno ulaganje. Međutim, takva investiciona klima preovladava u BiH pa nema sumnje da će i ova zamišljena za klime u Parlamentu BiH pobijediti. Da li je opravdana? Nema sumnje da nije, jer njihovi rezultati rada i rješavanje problema građana odavno su skliznuli i ispod nule. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
Promaja u Helezovoj glavi
Promaja u Helezovoj glavi
Bruka u Strazburu
Bruka u Strazburu
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana