Ramizova mantra

Darko Momić

Potpredsjednik Republike Srpske i jedna od perjanica SDA Ramiz Salkić svojim posljednjim izjavama potvrdio je da je počela predizborna kampanja. Salkić je prije dva dana ponovo iznio mantru da je “Republika Srpska nastala na genocidu i da nije normalno i moralno da takva teritorijalna zajednica funkcioniše”.

Iole upućeni znaju da to nije prvi put da Salkić pljuje u bunar iz kojeg pije vodu ili, preciznije, da blati Republiku Srpsku čiji je, nažalost, potpredsjednik i od koje više nego pristojno živi. Treba se prisjetiti ljeta 2014. godine kada su u mjestu Trnopolje kod Prijedora ubijeni povratnici Almir Redžić i Muharem Balić, a Salkić nije sačekao ni da se presele na ahiret i za to dvostruko ubistvo je optužio Srbe. Kada je kasnije za to djelo optužen pripadnik vehabijskog pokreta Zikrija Krkić, Salkić se nije udostojio da se izvini za širenje lažnih optužbi. Kada je godinu kasnije napadnut povratnik u Vrbanjce kod Kotor Varoša Nerko Hanifić, Salkić je ponovo iznio užasne antisrpske optužbe, da bi se ućutao kada se saznalo da napad na Hanifića nije motivisan na nacionalnoj osnovi, već da je u pitanju nešto sasvim drugo. Umjesto izvinjenja za optužbe koje je iznio, Salkić je u Narodnu skupštinu RS uputio rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, podižući time tenzije.

Kada je u martu prošle godine bezumnik po imenu Renato Majstorović u Prijedoru nasrnuo na povratnika Azrina Hodžića, vrijeđajući ga na nacionalnoj osnovi, Salkić je ponovo osjetio potrebu da ugrabi “pet minuta slave”, pa je osuo drvlje i kamenje po Srpskoj. To što su pripadnici MUP-a RS istoga dana uhapsili i procesuirali bezumnog Majstorovića, Salkiću nije bilo dovoljno da kaže da institucije Srpske rade svoj posao, već se ponovo ućutao čekajući pogodan trenutak da se ponovo dodvori svom biračkom tijelu koje i dvije i po decenije poslije Dejtona voli da čuje tvrdnje o Republici Srpskoj kao genocidnoj tvorevini. A zlosrećni Salkić je prije dva dana osjetio potrebu da ponovo plasira tu mantru s ciljem da u izbornoj godini sebi i svojoj stranci prikupi poneki politički poen kod onih koji su zaslijepljeni mržnjom prema Srpskoj.

Odgovor je dobio sa prave adrese i od onih koji su stvorili i odbranili Republiku Srpsku - od Boračke organizacije RS. Predsjednik BORS-a Milomir Savčić odbrusio je Salkiću da besramno izmišlja, izvrće istinu o ratnim događanjima i zločince proglašava žrtvama.

Neko će reći da se ne treba obazirati na Salkićeve izjave i da mu ne treba pridavati značaj i u jednu ruku su u pravu. Ne treba reagovati baš na svaku bljuvotinu Salkića i “Salkića”, ali na svaku tvrdnju da je Republika Srpska genocidna tvorevina treba da reaguju svi. A posebno stvaraoci Srpske, kao u ovom posljednjem slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana