RAK

Miroslav Filipović
RAK

Odlukama da ne kazni Federalnu televiziju zbog emitovanja video-klipa u kojem su predstavnici vlasti Srpske i BiH prikazani kao nacističke vođe, dakle kao monstrumi, i da izrekne kaznu RTRS-u od 75.000 maraka zbog testnog digitalnog signala, Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) nastavila je da progresivno nagriza institucionalno i ustavno tkivo ove zemlje.

Poslije dugogodišnjeg tolerisanja jezika mržnje i vjerske i nacionalne netrpeljivosti koji se plasira sa FTV-a i jednostranih i političkih odluka uperenih protiv interesa Srpske, nezaobilazna je dijagnoza – RAK je metastazirao, a ono što rak čini tako smrtonosnim su upravo metastaze.

Znamo da se tumor na početnoj lokaciji ponekad može držati pod kontrolom, pa čak i izliječiti, u slučaju ranog otkrivanja, ali kada ćelije raka osvanu na udaljenim lokacijama, sve nade su izgubljene. To je gorka činjenica i medicina, nažalost, nema rješenja za ovu situaciju.

Upravo tako institucije BiH, i pored činjenice da je bolest davno identifikovana, nemaju načina da barem pokušaju da lokalizuju metastaze RAK-a, koji uporno donosi skandalozne i provokativne odluke, a da za to nema istinskog pravnog osnova, jer je generalnom direktoru Agencije Kemalu Huseinoviću i Savjetu RAK-a mandat davno istekao.

Ipak, i ovako obezglavljen galopirajući RAK donosi odluke o kažnjavanju RTRS-a zbog tehnološkog napretka – emitovanja digitalnog TV signala i pohvali FTV-a zbog satanizacije Republike Srpske i njenih legalno izabranih predstavnika.

Sada je sasvim jasno da RAK u skladu sa svojim nazivom krajnje destruktivno i pogubno djeluje na institucionalni i ustavni kapacitet BiH. Da je to postao bošnjački otuđeni centar moći koji potpuno proizvoljno i selektivno tumači zakon.

Tako se RAK od "nezavisne institucije koja reguliše oblast telekomunikacija i elektronskih medija" izrodio u bazu koja podržava patološku mržnju prema Srbima i Srpskoj. Stanje u ovoj agenciji najvjerodostojnije oslikava krizu bh. institucija koja je uzrokovana bošnjačkom voljom za apsolutnom dominacijom u zemlji.

Na kraju, da se ponovo vratimo medicini, koja kaže da je rak bolest koja ne nastaje preko noći. To je krajnja faza dugotrajnog procesa uništavanja vlastitog tijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana