Put za Srpsku

Željka Domazet
Put za Srpsku

Najznačajniji događaj postdejtonske istorije Istočnog Sarajeva svakako je završetak radova i otvaranje puta Lukavica - Pale, koji je prije par dana svečano otvorio premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Mada su prethodne SDS-ovske vlade građanima ovog grada godinama obećavale da će put biti izgrađen, ništa nisu učinile da bi se ova olako data obećanja realizovala.

Iako je ideja o izgradnji puta potekla od SDS-ovih kadrova, Vlada Republike Srpske je bez ikakvog dvoumljenja pozdravila i učinila sve da se pronađu sredstva, da bi se ova žila kucavica Istočnog Sarajeva i izgradila. Tako je i bilo.

Stizala su za izgradnju Istočnog Sarajeva enormna sredstva iz svih kasa (a naročito iz Srbije) odmah poslije Dejtona, ali su pojedinci iz prethodne vlasti učinili sve da ih skrenu na neke druge destinacije. Vlada RS je za samo dvije godine realizovala ono što su ovi prvi, kao prašinu u oči, više od decenije prosipali stanovnicima ovog grada.

Koliko vođstvo Istočnog Sarajeva, koje je ustoličilo SDS-ove i PDP-ove kadrove u opštinske i gradske fotelje, misli o narodu i koliko se raduje uspjehu Istočnog Sarajeva, najbolje dokazuje činjenica da nisu našli za shodno da se pojave na svečanosti upriličenoj ovim povodom.

Niti su došli na otvaranje puta, ni na otvaranje Sportske dvorane u Vojkovićima, za koju se tvrdi da je najsavremenija takve vrste izgrađena u Republici Srpskoj.

Izgleda da im je od svega ovoga bilo bitnije da se što bolje organizuju za predizborne mitinge po Istočnom Sarajevu, na kojima će pričom o podjeli istoka i zapada Republike Srpske, pokušati da inkasiraju koji glas više i zatraže "povjerenje", da bi nas ponovo svađali, dijelili i varali.

Uvjereni smo da ovaj narod nije tako kratkoročnog pamćenja i da mu je već odavno jasno ko u Istočnom Sarajevu trasira puteve asfaltom, a ko lažnim obećanjima, pa neće dozvoliti da ga nanovo prevare.

Sve i da načelnici i gradonačelnik Istočnog Sarajeva nisu pozvani na manifestaciju (a jesu), na ovakve stvari ne treba slati specijalne pozivnice, jer otvaranje puta je specijalan događaj, na koji je svako dobronamjeran dobrodošao.

Vrijeme i narod će birati svoje vođe, ali put Lukavica - Pale je strateška trasa oko koje će se valjda, ako bude sreće, okupljati i bivši i budući, naprosto svi oni kojima je Srpska iznad svega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana