Providni ambasador

Darko Grabovac

Ambasador Njemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo neophodno kako bi bila spriječena humanitarna katastrofa i genocid na Kosovu. Reče čovjek i ostade živ!

Da nije tužno, bilo bi smiješno da riječ genocid najčešće upotrebljavaju visoki državnici, diplomate i ambasadori zapadnih zemalja, i to onih država koje su izvršile agresiju na suverenu zemlju kakva je Jugoslavija bila 1999. Njima smeta i ako jedan ministar ili dio slobodarski orijentisanih građana u Crnoj Gori smatra da je Haški tribunal donosio političke presude opet pod uticajem tih istih zapadnih zemalja.

Digla se diplomatska i kuka i motika. Cilj je više nego providan, a to je da floskulama o genocidu sakriju svoje zločine, istinsko uništavanje dijelova cijelih naroda širom planete. Zar o genocidu da Srbima priča diplomata iz Njemačke, čiji je narod bio okupljen pod fašističkom svastikom i pobio milione ljudi. Šta se to promijenilo u svijesti Nijemaca pa sebi daju za pravo da oni daju ocjene i predviđaju moguće genocide, kakav je, kao, mogao biti na Kosovu i Metohiji?

Bolje da je Šib uputio izvinjenje srpskom narodu zbog toga što je NATO, čiji je i Njemačka član, izručivao smrtonosne tovare 1999. godine na Srbiju i Crnu Goru. Zvanični Berlin je tako prekršio svoje zakone jer su vojnici Bundesvera prvi put poslije Drugog svjetskog rata učestvovali u ratnim operacijama.

Zar Nijemci i zapadne demokrate da drže slovo o genocidu narodu koji su besomučno ubijali u Prvom i Drugom svjetskom, te ratovima u BiH, Hrvatskoj i na jugu Srbije potkraj 20. vijeka, kada su najprije svojom diplomatskom, a potom i otvorenom pomoći neprijateljima Srba učinili sve da razbiju dvije Jugoslavije. Zar oni koji su imali koncentracione logore ili ofanzive gdje su metkom i bajonetom čak i djeci presuđivali da pričaju o genocidu?

Kakve su interesne zone na Balkanu, nije teško utvrditi, samo je pitanje da li je srpski narod, koji je bio član pobjedničke koalicije u Drugom svjetskom ratu, to zaslužio.

Oni nama decenijama uvode demokratiju i stavljaju na naša pleća teret genocida. Sve i da prihvatimo to breme sa Zapada, a nikako ne možemo i nećemo, kakvi su onda oni koji su atomskim bombama samo u jednom gradu ubili 200.000 civila, koji godinama masovnim ubistvima “oslobađaju” Vijetnam od Vijetnamaca, Irak od Iračana, Siriju od Sirijaca...

Da nam predavanja o demokratiji i genocidu drže oni koji starosjedilačke narode drže u kolonijalnom ropstvu ili u rezervatima i koji bez kajanja ubijaju ljude samo zato što su različite boje. Hvala na tome. Ne treba nam genocidna demokratija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana