Protesti vehabija

Željka Dobrić
Protesti vehabija

Medijski prostor koji je u subotu dat Nađi Dizdarević, organizatoru protesta podrške zatvorenim osobama afro-azijskog porijekla u Imigracionom centru u Lukavici, zloupotrijebljen je, a javnost je izmanipulisana.

Dizdarevićeva je organizovala proteste zajedno sa udruženjima "Ensarije" i "Solidarnost" putem "Fejsbuk" grupe "Protesti protiv kršenja ljudskih prava u Bosanskom Gvantanamu", a uz podršku grupe "Islam je moj život" zloupotrijebila vrijeme, prostor, i obmanula javnost.

Dizdarevićeva je slagala javnost da zatvoreni u Imigracionom centru u Lukavici borave u uslovima kakvi su bili u zloglasnom zatvoru Gvantanamo.

Taj isti Centar ranije obišli su predstavnici Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH i mnogi drugi predstavnici međunarodnih organizacija i nisu zatekli to o čemu ona govori.

Kakav Gvantanamo onda?

Dizdarevićeva je slagala i da su se vehabije okupile da protestuju u ime svih stanovnika BiH, iako nisu ponijeli niti jedno obilježje te iste BiH.

Čak su i sarajevski mediji sa ovih protesta objavili šturi izvještaj, a pojedini ih okarakterisali i kao manipulatorski skup na kojem je zloupotrijebljeno dijete jednog od tih afro-azijaca.

Suzdržanost građana Sarajeva, ali i političara, u davanju podrške protestima, pa i pomalo oštar ton pojedinih federalnih medija prilikom izvještavanja o njemu, govori da političko Sarajevo koje ih podržava ne želi prašinu oko vehabija koje mu predstavljaju balast, kao i to da drugi peru ruke od njih.

Gospođo Dizdarević, u pogrešne kamere gledate i u pogrešne mikrofone govorite. Potražite ih i obratite se onima koji su nelegalno davali lična dokumenta i obezbijedili boravište vehabijama, dok su im trebali da ratuju na njihovoj strani, a koji se sada nalaze u Imigracionom centru.

BiH jeste čudna zemlja, ali sasvim sigurno nikome ne bi moglo proći nekažnjeno da desetine ljudi drži zatvorene bez i jednog dokaza i razloga.

Imigracioni centar ne može biti ukinut jer, htjeli Vi to priznati ili ne, vehabije jesu problem BiH i strah Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana