Prostitucija

Svjetlana Šurlan

Privođenje djevojčica u hotele za novac, prostitucija pod zaštitom moćnika, kontroverznih biznismena dešavala se naočigled svih, samo za to nisu znali policija i istražni organi, ili nisu željeli da znaju

Slučaj razotkrivanja prostitucije koji je pokrenut u Banjaluci samo je kap vode u moru u kojem su zaplivale mnoge tinejdžerke.

Javna je tajna da je prostitucija raširena ne samo u Banjaluci, nego i u drugim gradovima Srpske.

Pred očima posjetilaca mnogobrojnih klubova svakodnevno je slika tinejdžerki koje se prostituišu, a sve da bi bile “u trendu”. Tako za parfem, ajfon, skupu odjeću ili čak i manje poklone pristaju da provode vrijeme sa različitim momcima, ali i ljudima starije dobi.

To da se djevojčice prodaju za 100 evra, za tašnu “luj viton”, cipele “manolo blank”, za ajfon... te druge poklone samo je dno ljudskog društva u kojem živimo.

Privođenje djevojčica u hotele za novac, prostitucija pod zaštitom moćnika, kontroverznih biznismena dešavala se naočigled svih, samo za to nisu znali policija i istražni organi, ili nisu željeli da znaju.

Jednostavno, Sodoma i Gomora, kokain, seks, jahte, vile... te sponzoruše čije je zanimanje “legitimna zarada”, sve to je sada u kombinaciji isplivalo u javnost.

Stvoren je džet set tamo gdje džet seta nema, u siromašnoj zemlji u kojoj je prosječna plata nešto malo veća od 800 maraka.

U sveopštem haosu u društvu, ovo je samo jedan od pokazatelja koliko je društvo postalo bolesno i šta je sve postalo prihvatljivo.

Najtragičnije je to što među mladim djevojkama preovladava mišljenje da to nije to, da je normalno da prime poklon od muškarca kojem se “sviđaju” i koji za to očekuje seksualne usluge.

Sasvim normalno je postalo da je seks skoro pa obavezan ako za uzvrat dobijete materijalnu korist, u kojem god obliku ona bila.

Djevojčice tako pristajanjem na primanje različitih poklona, u stvari, pristaju da budu u mreži koja se smatra prostitucijom.

Poslije objelodanjivanja informacija da se u klubovima u centru Banjaluke organizovano sprovodi prostitucija, svi kažu da se to dešavalo?! Kako je moguće da su svi to znali i ranije, a da niko nije reagovao, od kolega, drugarica, vlasnika klubova, istražnih organa.

Moguće je jer je zakazao cjelokupan sistem, od roditelja, vaspitača, škola, do države.

Jedina dobra stvar je to da je konačno taj slučaj otvoren, da se utvrdi ko i kako je navodio djevojke na prostituciju i da oni koji su to činili budu kažnjeni. Činjenica da je počeo obračun sa ovom pošasti budi nadu da će se bar neka djevojka koja na ovakav način “zarađuje” ili onaj ko joj nudi poklone za seksualne usluge zapitati koliko im je morala još ostalo.

Društvu, s njima zajedno, vrlo malo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana