Prosinečki i Vranješov tatu

Darko Grabovac

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki odrekao se usluga Banjalučanina Ognjena Vranješa. Očigledno pod pritiskom FS BiH i sarajevske javnosti “izbornik” sada mora po Pofalićima, Vrbanjuši ili Čekrčićima da traži reprezentativnog desnog beka.

Preovladali su nefudbalski argumenti da Vranješ bude eliminisan iz reprezentacije. Da se razumijemo, kao Srbin uopšte ne plačem što mojih sunarodnika nema u bilo kojoj selekciji BiH, ali poruku koju je poslao Prosinečki srpskim fudbalerima da zbog tetovaža ili nekakvih medijskih skandala ne računa na njih je zaista slikovita. Nije važno kakav si fudbaler već ne možeš da igraš zato što ti je Republika Srpska na srcu ili ruci. 

Da je Vranješ na zadnjici imao istetovirane ljiljane, e to bi već bila druga priča. Možda da je kakvim slučajem poslao telefonske poljupce nekoj estradnoj umjetnici iz šeher Sarajeva bio bi kod ljudi iz FS BiH i Prosinečkog fudbalska vedeta. Od sreće, prekomanodvali bi ga  iz odbrane u napad.   

Ovako sa vojvodom Đujićem koji se krio ispod plavog dresa BiH u proteklih godinu dana koliko je Vranješ sa njim igrao za “repku” prije nego su u Sarajevu “otkrili” četničkog popa, nije više poželjan.

Diskreditovala ga je i telefonska afera u Sarajevu omiljene pjevačice koja nerijetko zna da pljuje po Republici Srpskoj.

S obzirom na to da su fudbaleri, pa i sam izbornik Žuti, mahom istetovirani po tijelu, otvoreno ga pitam zna li kakve poruke za javnost u BiH imaju one tetovaže na kineskom pismu. Možda nekom psuju majku, možda poručuju “Herceg Bosno, volim te”, možda neku drugu ružnu ili podrugljivu poruku... E, ti mogu da igraju, a Vranješ sa popom na ruci ne može.

I ne treba! Za Sarajevo i dio BiH,  Republika Srpska je nešto što se mrzi iz dna duše. Zar je onda čudno što od Novog Grada do Trebinja reprezentaciju dejtonske tvorevine ne doživljavaju kao svoju osim onih nekoliko službenika Fudbalskog saveza RS koji deklarativno navijaju za BiH.

Po poruci koju su poslali iz stručnog štaba fudbalske reprezentacije, BiH, većini Srba nikad i neće biti ni blizu bilo kojeg dijela tijela a kamoli srca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bol ne jenjava
Bol ne jenjava
Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana