Propaganda

Goran Maunaga
Propaganda

Tek nekoliko dana od suspenzije glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milorada Barašina i otkako je Zlatko Lagumdžija postavio svoju kumu Jadranku Lokmić-Misiraču na mjesto v. d. glavnog tužioca federalna policija je Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj za navodno pucanje na civile po Sarajevu iz kasarne "Maršal Tito" 1992. godine.

Namjena tog izvještaja koji će Tužilaštvo BiH nesumnjivo prioritetno uzeti u rad jeste da se pokuša anulirati sve ono što je u vezi sa "predmetom Dobrovoljačka ulica" i najavljeno podizanje optužnica u tom sudskom predmetu u kojem se godinama vrši istraga.

Barašin je, između ostalog, suspendovan zbog najave da će u junu podići optužnicu u tom predmetu, ali je u tome spriječen.

Nije tajna da su akteri skrivanja podataka u "predmetu Dobrovoljačka" Ejup Ganić, Stjepan Kljuić, Zlatko Lagumdžija i direktor OBA Almir Džuvo koji je u Tužilaštvo BiH instalisao pet agenata OBA.

Vrhunac bošnjačke propagande dogodio se podnošenjem izvještaja Tužilaštvu BiH zbog navodnog dejstvovanja iz kasarne "Maršal Tito" po Sarajevu. To je neshvatljiva glupost, ali to nije važno njenim ideolozima ako dođu do cilja. A cilj je da se potpuno skrene pažnja sa zločina počinjenih nad Srbima u Sarajevu.

Dokle ljudska glupost može da dosegne pokazuje ovaj slučaj u kojem su golobradi mladići osumnjičeni za gađanje civilnih ciljeva u Sarajevu. Da li su do zuba naoružanim zelenim beretkama i pripadnicima teritorijalne odbrane mogli da naude pitomci u kasarni "Maršal Tito" među kojima mnogi nisu prošli ni osnovnu obuku.

Radi se o najprizemnijem montiranju optužbi i ovo sigurno neće biti jedini pokušaj da se JNA po svaku cijenu proglasi agresorskom vojskom. Namještaljke i lažni izvještaji tek će da uslijede. Lagumdžiji se čini da dolazi njegovih pet minuta, ali uskoro će se pokazati da je to ogromna greška u procjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana