Promaja u Helezovoj glavi

Darko Grabovac
Promaja u Helezovoj glavi

Zukan Helez priželjkuje “Oluju” jer ima promaju u glavi. Ovim riječima je jedan banjalučki penzioner prokomentarisao prijetnje koje je ministar odbrane u državnoj zajednici uputio srpskom narodu u Republici Srpskoj.

Da je pravne države koju priziva Helez, on bi završio na optuženičkoj klupi i odgovarao za ko zna po koji put izrečenu prijetnju. Dobro, njemu suđenja i lažna svjedočenja nisu strana. Takođe, “ispaljivanje” zapaljivih izjava poput onih da je bilo bolje da je FBiH nabavila krstareće rakete  kojim bi gađala Beograd i Banjaluku nego respiratore, dojava o ruskim “pejntbol” kampovima po jugoistoku Republike Srpske, proizvodnji dronova, hvalisanja američkim avionima koji lete na Dan Republike Srpske, 9. januara, i drugom širokom lepezom  gluposti, njemu nisu strani.

Čak malo ko smatra ozbiljnim njegovo hvalisanje poboljšanjem standarda i opreme oružanih snaga državne zajednice uz konstantno omalovažavanje oružanog potencijala Vojske Srbije, države koja, za razliku od Zukanove “armade”, ima vlastitu avijaciju.

“Razumije” se ministar odbrane i u finansije jer barata “obavještajnim podacima” kolike su penzije u Republici Srpskoj, i u Srbiji, kako “manjem entitetu” nedostaje novca i da kasne plate i penzije... O “stručnosti” iz oblasti naoružanja ne treba trošiti riječi. Sve je savladao poslije dva susreta sa prijateljima iz NATO-a, na petnaestominutnim “sastancima”  po  hodnicima. Bolje upućeni u oružanim snagama kažu da se razumije i u rakiju pa čak i u praseće pečenje.

Osim što, kako bi narod rekao, lupeta, Helez zapaljivom retorikom širi strah među Bošnjacima. Treba samo zamisliti situaciju kada bi neko od Srba na ministrovo prizivanje “Oluje” i progona srpskog naroda preko Drine, slučajno ili namjerno odgovorio da pazi šta priča kako se ne bi, ne daj bože, ponovila Srebrenica. Vjerujemo da bi skočila čitava sarajevska politička i ambasadorska elita. Zarežala bi čak čistačica iz američke ambasade, a kako ne bi čuveni “demokrata” Majkl Marfi i njegov britanski privjesak i, naravno, turistički biro Kristijana Šmita. Ovako na  Zukanovo lelujanje nema reakcije. Bruka i sramota! I onda se još pitaju što Srbi ne vjeruju strancima na njihove slatkorječive, ali lažne poruke.

Da su normalna vremena, profesor iz Bugojna Zukan Helez ne bi bio član savjeta mjesne zajednice, a kamoli ministar. Jednostavno, on je sramota za bilo koju funkciju... 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
Bruka u Strazburu
Bruka u Strazburu
Suverenisti i globalisti
Sve po zakonu
Sve po zakonu
Pazite šta jedete
Pazite šta jedete
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana