Prodaja vjere

Goran Maunaga

Ponašanje gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića posljednjih mjeseci dalo je naslutiti da će ono izroditi nekim od njegovih većih gafova do sada.

Učestalo pojavljivanje s bošnjačkim političarima, mnogobrojni sastanci sa strancima, nedolasci na posao i na sjednice Skupštine grada, izjave da "vodi bosansku politiku", najavili su, dakle, nešto nevjerovatno - Petrovićev zahtjev da Doboj pristupi Zajednici opština turskog svijeta.

Još je nevjerovatnija činjenica da je taj zahtjev usvojila Skupština grada. Izglasale su ga Petrovićeve stranačke kolege iz SDS-a.

Nesumnjivo je da su u Zajednici turskih opština jedva dočekali takvu odluku jer je Turskoj, naravno, u interesu da na svaki način što više širi svoj uticaj bilo gdje u svijetu.

Ali šta će Doboj u toj Zajednici?

Koliko je ta odluka bila besmislena i pogrešna pokazuje i hitno preračunavanje u SDS koja je, poslije pritiska javnosti, naroda, predstavnika boraca, najavila podnošenje zahtjeva Skupštini za povlačenje ranije usvojene katastrofalne odluke koju su i izglasali članovi iste te SDS.

Ali jako je loše to što u toj stranci i dalje smatraju da odluka o pristupu turskoj zajednici uopšte nije bila loša ni protivustavna.

Naravno da treba gledati od čega se živi i da su strana ulaganja, bez obzira na to o kojim strancima se radilo (ako je, naravno riječ o čistom poslu), od životnog značaja, ali ni u tom slučaju nema logičnog objašnjenja za pristupanje Doboja baš Zajednici turskih opština.

Ako se čitav problem napravio zbog potrebe finansiranja javne kuhinje i 1.300 obroka, kako to tvrde u SDS-u, onda su u toj stranci zaista nisko pali donoseći nenarodnu, antidržavnu odluku. Koju će, nadamo se, poništiti.

Jer ako je samo o tome riječ, i ako je postojala stvarna želja da se taj problem riješi, to se moglo učiniti i tako što bi se gospodin Petrović u korist gladnih Dobojlija odrekao dijela svoje pozamašne plate.

To bi mogli da učine i velik dio gradskih odbornika i opštinskih funkcionera, ali i njegovi prijatelji, poznati dobojski tajkuni. Tada bi se, zaista, izgubio svaki razlog za ovako jeftinu prodaju vjere za večeru.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana