Principijelno, svi su isti

Darko Momić

U pravu su svi koji tvrde “svi su isti” i zato je jedina prava poruka biračima da ne slušaju sve što im se plasira u narednih mjesec dana, jer - zdravlje je najbitnije

Misteriozni tviteraš pod imenom Kuruzovina koji svojim lucidnim tvitovima dominira ovom društvenom mrežom juče je ponovo pogodio “u sridu”.

“Opozicija: Ustani kume/žirante, da sjedne Nešić”, objavio je Kuruzovina i tako u samo jednu prosto proširenu rečenicu sažeo suštinu (ne)principijelnog ponašanja opozicionih političkih partija u Srpskoj. Lider DNS-a Nenad Nešić, koji je za opozicionare do juče bio simbol bahatosti, odjednom je postao poželjan i prihvatljiv partner. Šef SDS-a Mirko Šarović potez DNS-a da izađe iz koalicije sa SNSD-om ocijenio je kao “vrlo hrabar potez”.

“Moram da čestitam DNS-u i njihovom predsjedniku Nenadu Nešiću na tako jednoj principijelnoj odluci. Mi smo imali i do sada otvorena vrata za saradnju, na njima je odluka i treba im prepustiti da donesu svoje odluke. U svakom slučaju vrata SDS-a su im otvorena”, rekao je, između ostalog, Šarović.

Slično se ponio i kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković koji je rekao da “ne krije da je srećan zbog jedne takve odluke”.

“Ako me pitate trebalo je ranije da dođe s obzirom na to kakvu torturu su pojedini ljudi iz te stranke i mnogih drugih stranaka u vlasti doživljavali”, ocijenio je Stanivuković.

Ruku na srce, nijedna partija ne može da se podiči principijelnošću, jer su gotovo sve potpuno mijenjale stavove o određenim pitanjima, od ulaska u NATO, do niza drugih pitanja, ali u ovom slučaju se nameće pitanje šta je to sve opozicija spremna da proguta u borbi za vlast. Da budemo jasni, sigurno je da su i vladajuće partije spremne da zažmure na mnogo stvari radi opstanka ili ostanka na vlasti, ali za sada uspijevaju to da drže ispod radara javnosti, dok se opozicionari skoro svakodnevno ogoljavaju.

Širenje ruku prema DNS-u koji je više od dvije decenije partner SNSD-a i koji za to vrijeme nije koalirao jedino sa SDS-om, poništava stavove i verbalna nastojanja najstarije i nekada najveće stranke u Srpskoj da se principijelno zalaže za rušenje vlasti i potpunu promjenu političkih odnosa i političkog ponašanja u Srpskoj. Isto je i sa PDP-om koji do sada nije bio u koaliciji samo sa crnim đavolom, iako su koliko juče tako nazivali onoga ko im je sada i te kako prihvatljiv partner i s kojim bi vrlo rado pravili vlast.

Upravo zbog takvih stvari su u pravu svi koji tvrde “svi su isti” i zato je jedina prava poruka biračima da ne slušaju sve što im se plasira u narednih mjesec dana, jer - zdravlje je najbitnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana