Prijetnje

Krstina Ćirković

Da se istine o ratnim događajima u BiH najviše boje političari iz Sarajeva, potvrđuju medijski pritisci i pojedinačne prijetnje koje se u posljednje vrijeme upućuju Srbima.

Svima je jasno da je i svjetskoj javnosti dosta jednostrane slike o ratu u BiH i Bošnjacima kao jedinim žrtvama. Jasno je i Bošnjacima i zbog toga pokušavaju da diskredituju sve one koji imaju šta da kažu javnosti, ali i u Sudu BiH, koji je do sada ignorisao stradanje Srba u “Silosu”, Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku...

Na udaru prijetnji i pritisaka našli su se ili će se naći svi Srbi koji ukazuju na diskriminatorski odnos pravosudnih institucija BiH i Instituta za nestale BiH. Naći će se i oni koji imaju hrabrosti da javno kritikuju jezik mržnje iz pojedinih političkih i vjerskih centara, koji truje ove prostore i ne ostavlja nimalo nade ljudima da mogu zajedno živjeti i graditi bolju budućnost u BiH.

Iako uznemireni zbog učestalih prijetnji i raznih pritisaka, Srbi, koji imaju šta da kažu u prilog istini i pravdi, odlučniji su nego ikad ranije da dokažu da zločinci ne pripadaju samo jednom narodu i da je neko kriv za hiljade srpskih žrtava u Srebrenici, Bratuncu, Sarajevu...

Strašno je šta doživljavaju Radojka Filipović iz Bratunca, Mladen Grujičić i Miloš Milovanović iz Srebrenice, bivša zatočenica logora “Silos” Radojka Pandurević, kao i Srbi koji iz straha ne smiju javno da govore o prijetnjama i pritiscima. Strašno je i što ne vide kraj organizovanoj hajci na srpske svjedoke i pokušaju Bošnjaka da ućutkaju sve one koji, zarad istine i pravde, nastoje da se na optuženičkim klupama u Sarajevu nađu organizatori i počinioci zločina nad Srbima.

Poruke Srba da ih neće ućutkati nikakve prijetnje, ni medijski pritisci iz FBiH, daju nadu da će pravda kad-tad ugledati svjetlost dana. Nadu da će svijet, ipak, saznati da je iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića, ubijeno 3.267 Srba. Saznaće i da “Silos” nije bio turistički kamp nego mučilište za Srbe iz Tarčina i drugih mjesta oko Sarajeva. Javnost će saznati i da 20 godina poslije tragičnih događaja za Srbe još nije odgovarao nijedan Bošnjak iz Srebrenice, Bratunca, Milića. Saznaće, uvjereni smo, da je za organizovanje progona i svirepih ubistava Srba, krivo najviše političko i vojno rukovodstvo Bošnjaka iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana