Prijava

Vedrana Kulaga Simić

Domagoj Margetić i Darko Trifunović juče su u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu predali nevjerovatnu krivičnu prijavu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i jasno pokazali koliko su zapravo “uspješni” u poljima u kojima se predstavljaju kao “eksperti”.

Krivična prijava predstavlja svezak bespotrebno utrošenog papira sa nepotkrijepljenim optužbama o pranju novca, zloupotrebi položaja i umiješanosti u kriminal i korupciju.

Sadržaj Margetićeve i Trufunovićeve prijave pokazuje da je na sceni obična lakrdija kojom se želi podići malo prašine, skrenuti pažnja i dodatno nagovijestiti da traje jedna organizovana kampanja čiji je cilj da se “sruši” predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Šta drugo reći o prijavi koja je utemeljena na stvarima na koje je u prošlosti stavljena tačka i to od strane nadležnih i relevantnih institucija. Čak se i od njih dvojice očekivalo više, s obzirom na to da stalno “iskaču” iz mraka u kojem se nalaze i mašu papirima koji, navodno, ukazuju na Dodikovu umiješanost u kriminal i korupciju.

A šta su na kraju predali nadležnima u Beogradu? Predali su im navode iz dokumenta Državne agencije za istrage i zaštitu BiH na koje je stavljena tačka kada je istraga obustavljena.

U “spektakularnoj prijavi” su dijelovi iz imovinskih kartona o kojima je sve već rečeno, ili bolje rečeno, demantovano. Naravno tu je, da ne zaboravimo, i intervju Slobodana Popovića. I treba li još šta navoditi. Sve je suvišno, kao i njihova prijava.

Margetić i Trifunović su, slabim dokazima, pokazali ko su i šta su zapravo. Slabi igrači koji pokušavaju da postanu jaki, važni i bitni i to po paroli - cilj ne opravdava sredstvo.

Odlaskom u Beograd njih dvojica su pokazali da su im velike i jake samo želje, a nikako temelji.

I za kraj. Koliko su ozbiljni lobiji, ali i ljudi koji nastoje da diskredituju predsjednika Srpske i da ga skinu sa vlasti, govori činjenica da je Darko Trifunović zloupotrijebio ime Istraživačkog centra za odbranu i bezbjednost iza kojeg stoji Ministarstvo odbrane Srbije, a time i država, da bi dao na težini lažima koje planira da iznese.

Margetić i Trifunović su na kratko skrenuli pažnju na sebe, dobili publicitet, zabljesnuli pred kamerama, a sve zbog prijave koja može da posluži, za promjenu, kao dobar dokaz da je nekad bolje ništa, nego “išta”.

Toliko o Margetiću i Trifunoviću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana