Preletači na rasprodaji

Marijana Miljić Bjelovuk
Foto: G.S.

Pojedini stranački kadrovi u Republici Srpskoj obaraju sve moguće rekorde, ali ne u svom radu i predlaganju rješanja za nagomilane probleme građana.

Mada, da u tom domenu nešto rade, odnosno da obaraju neke rekorde više niko ne može pomisliti ni u šali.

Rekorde i to svjetske obaraju isključivo u prelijetanju iz jedne u drugu stranku. Ajde bar u nečemu su prvi. Uveliko već stranački kadrovi vijećaju i traže gdje da se uljuljkaju i smjeste, odnosno u kojoj drugoj stranci bar nakratko sjesti dok ne dođe neka kriza.

E, ona kada udari, bježe dalje. I tako u nedogled. Sve dok ne postanu toliko istrošeni i dok ih ne sustignu pozne godine da se više ne mogu baviti politikom.

Imamo ih ovog proljeća na pretek. Lete li lete. Stvorena je velika gužva na vratima stranaka. Sudaraju se u izlasku i ulasku od koje stranke uzeti sada člansku kartu jer se bliže i lokalni izbori.

Iako ciljaju visoko vjerovatno će pasti nisko da ne mogu niže. Jer i ovaj narod ako je išta naučio proteklih godina jeste to da naši politički kadrovi rade isključivo za svoje interese i ne mare za njih, ama, ni najmanje.

Njihova obrazloženja koja štancaju da se ne slažu sa politikom stranke kojoj trenutno pripadaju, zbog čega su eto odlučili da promijene stranački dres smiješna su i jadna da ne mogu biti jadnija. Ne slažu se ti samo sa tim što ne mogu dobiti neku poziciju, odnosno fotelju, iz koje bi mogli da diriguju i žive lagodno na teret građana ove zemlje.

Za koji mjesec, bez imalo sumnje, eto opet novog obavještenja od njih. Istog. Jer se po već ustaljenoj praksi opet neće slagati sa politikom stranke od koje su juče uzeli člansku kartu. I za takve neko da glasa Oni da predstavljaju narod Žali bože samo papira na kojem ti pišu i gdje njihova imena i prezime stoje.

Nakon ovih preletača koje sada imamo, a koji bi, kada bi ih kojim slučajem izvozili, dobro popravili spoljnotrgovinski bilans ove zemlje, jer bi iz decicita vjerovatno skliznuli i u sificit, neizbježna nam je i takozvana trgovina papaka koju razvijamo sa našim stranačkim kadrovima već deceniju.

Nema sumnje da će taj jubilej nakon ovogodišnjih lokalnih izbora biti svečano proslavljen. Jer i papaka kao i ovih prvih njihovih drugara imamo bez imalo sumnje za izvoz.

I stranke koje primaju takve mogu biti samo na gubitku. Jer na takve teško da se mogu osloniti i članovi njihovih porodica, a kamoli sama stranka koju mijenjaju iz mjeseca u mjesec. U stvari stranka može računati na njih ako će ih negdje postaviti, u neku fotelju. Samo u tom slučaju, pa ko voli neka izvoli. Neka im da člansku kartu i nastavi da razvija trgovinu preletača i papaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
Promaja u Helezovoj glavi
Promaja u Helezovoj glavi
Bruka u Strazburu
Bruka u Strazburu
Suverenisti i globalisti
Sve po zakonu
Sve po zakonu
Pazite šta jedete
Pazite šta jedete
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana