Predstavnici Srba

Sandra Miletić
Predstavnici Srba

Da Srbi u Federaciji BiH nikako ne mogu da se izbore za svoja prava, vidi se u svim institucijama tog entiteta, a najviše u federalnom Parlamentu.

Razlog nije nedostatak njihove volje ni želje da im bude bolje, već činjenica da su njihovi predstavnici ljudi koji sa zaštitom srpskih interesa nemaju baš mnogo veze.

Tako na primjer, iako bi pozicija predsjedavajućeg Predstavničkog doma ili Doma naroda Parlamenta FBiH trebalo, kako se očekuje, da u novom mandatu pripadne predstavniku srpskog naroda, Srbi neće imati mnogo koristi od toga.

Jer na tom mjestu, kako sada stvari stoje, neće biti Srbin iz stranke registrovane u RS, već najvjerovatnije neko iz SDP-a.

A koliko su predstavnici SDP-a u proteklom periodu vodili računa o interesima Srba u FBiH, ne treba ni spominjati.

Bilo je, ruku na srce, i nekih časnih izuzetaka, ali i njihovo, kao ni mišljenje predstavnika Srba iz stranaka iz RS nije se baš čulo u Parlamentu, jer ostali nisu željeli da ga čuju.

U svakom slučaju će se, kao i do sada, Srbi iz partija koje nisu registrovane u RS, a koje čine većinu u Klubu Srba u Parlamentu FBiH zalagati za interese svojih partija, a ne za interese srpskog naroda. To je jasno svima.

Jedini Srbin u Parlamentu BiH iz SNSD-a, stranke registrovane u RS, biće Velimir Kunić, a ostali "srpski kadrovi" biće iz SDP-a, SDA i SBiH.

Već se zna da SDP i SDA imaju usaglašene stavove, tako da će najvjerovatnije imati jedinstven stav, pa će svi Srbi glasati za ono što im bude nalagao klub njihovih partija.

A to u slučaju SDP-a, SBiH i SDA sa zaštitom Srbima u FBiH neće imati baš mnogo veze.

Jer niko se i ne sjeća da je neko od Srba iz tih partija ikada predložio kakav akt koji je u interesu Srba u FBiH, a kamoli da je stopirao donošenje zakona ili glasao protiv njih ako nisu u interesu srpskog naroda.

Nažalost, po svemu sudeći, ista priča ponavljaće se i u iduće četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana