Predsjedništvo BiH

Miroslav Filipović
Predsjedništvo BiH

Hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH, Haris Silajdžić i Željko Komšić, stalnim preglasavanjem člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojše Radmanovića, godinama drsko sprovode samovolju i otvoreno djeluju protiv interesa Republike Srpske.

Njih dvojica su najodgovorniji za degradiranje Predsjedništva BiH, najviše institucije ove zemlje, u kojem se sa velikom mržnjom i prezirom nipodaštavaju interesi Srba u BiH.

Posljednjim skandaloznim istupima i potezima u vezi sa hapšenjem Ejupa Ganića, koji je osumnjičen za ratni zločin, Silajdžić i Komšić zacementirali su tragičnu i nepobitnu istinu koja kaže su Predsjedništvo BiH sveli na bošnjački politički centar i bazu SBiH i SDP-a, iz koje se odapinju najotrovnije strijele prema Srpskoj i Srbima u BiH.

Sav paradoks BiH isijava upravo djelovanjem Silajdžića i Komšića u Predsjedništvu BiH, koji su, apsurda li samo, položili predsjedničku zakletvu da će "savjesno obavljati dužnost, poštovati i primjenjivati Ustav BiH i Dejtonski sporazum, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana".

Ne samo da to Silajdžić i Komšić nisu činili, već su u ovom trenutku postali najveća prijetnja suverenitetu zemlje.

Nezamislivo je da Silajdžić i Komšić u fiktivnoj borbi za BiH djeluju protiv njene polovine. Komšićevog predsjedničkog rada stide se i Hrvati, pa se opravdano može reći da je Predsjedništvo BiH postalo isključivo bošnjačko.

Silajdžić i Komšić su odavno izgubili kompas i zaboravili na to da je Predsjedništvo BiH, po Ustavu, "simbol suverenosti BiH, čiji je zadatak da "usklađuje rad institucija i brani interese entiteta, što se odnosi na konstitutivne narode i sve građane".

Podsjetimo se radikalnog govora pred Savjetom bezbjednosti UN, u kojem je Silajdžić pozvao međunarodnu zajednicu da poništi "rezultate genocida i Karadžićevog projekta", podrške izjavama ministra inostranih poslova Turske Ahmeta Davutoglua u kojem se veličao "otomanski Balkan", osuda posjete predsjednika Srbije Borisa Tadića BiH i otvaranja škole "Srbija" na Palama, ustaljenog preglasavanja Radmanovića prilikom usvajanja budžeta.

Radmanović je kritikovao samoinicijativne istupe Silajdžića i Komšića i nazvao ih "dječijim slabostima u funkcionisanju države", mada sigurno ne bi pogriješio ni u dijagnozi da je u pitanju patološko oboljenje koje institucionalno i ustavno tkivo zemlje nagriza iznutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana