Predizborna kampanja

Vedrana Kulaga Simić

Novi krug u trci za glasove birača zvanično počinje danas. Predizborna kampanja simbolično će krenuti oko podne, lijepljenjem prvih plakata i upućivanjem izbornih poruka.

Pred biračima je više od 7.000 kandidata, desetine stranaka i koalicija, koje će se od danas, pa sve do 11. oktobra, boriti za njihovu naklonost s ciljem ostvarivanja što boljeg rezultata u izbornoj noći.

U stranačkim kuhinjama sve je spremno - od izbornih poruka, tema na koje će staviti akcenat i mjera koje će predočiti da bi poboljšali život običnih smrtnika na ovim prostorima, koji će sve do dana izborne tišine sa TV ekrana slušati te razne predizborne poruke, obećanja i sve ono što kandidati imaju da kažu i ponude u iduće četiri godine.

Sa reklamnih bilborda, drveća i stubova, semafora i drugih pokretnih i nepokretnih objekata idućih dana političari i stranke upućivaće poruke o tome zašto baš oni treba da budu izbor naroda. Čak i oni koji ne žele biće u prilici da čuju šta ko od političara planira da radi i kako da vodi zemlju u budućnosti.

Svako će se na svoj način "boriti" za glasove, ali svima treba da bude jasno da "borba" mora da bude demokratska, fer i poštena. Cijeli ovaj predizborni proces treba da prođe u miru, bez ikakvih incidenata, a da narod ne dozvoli da bude zloupotrijebljen u političke svrhe i za tuđe interese.

A stranke i političari, oni neka na demokratski dozvoljene načine predstavljaju programe, održavaju skupove i pokušaju da ubijede birače da ih podrže, da upravo njihova imena treba da zaokruže na glasačkim listićima 12. oktobra.

Njihovi programski ciljevi, definisani mjesecima, treba da budu osnovno oruđe u borbi za vlast, a nikako razne prevare, podmetanja, lažne optužbe, nepristojni govori i ponašanje, što smo, nažalost, doživjeli mnogo puta.

Ovaj narod to ne zaslužuje, a da li će to i političari imati na umu tokom predizbornih tribina, pokazaće vrijeme koje je pred nama.

Jedno je sasvim sigurno. Stranke i njihovi kandidati zapeti su kao puške i čekaju zvaničan početak lova na glasove, da pokažu koliko mogu, koliko znaju, koliko žele i šta žele.

Svako neka pokaže šta zna i kaže šta planira, a narod će nakon toga, 12. oktobra, dati svoj sud o svemu i odlučiti u čijim će rukama biti sudbina stanovnika sa ovih prostora u iduće četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana