Predizborna Hitna pomoć

Goran Maunaga

Teško shvatljivi, kontinuirani predizborni gafovi SDS-a prenose se izgleda tačno hijerarhijski, od vrha ka stranačkoj bazi.

Pokazuje to i predizborni "izlet" lokalnih prvaka te stranke u Šekovićima, koji su kola Hitne pomoći okitili partijskim simbolima i iz njih građane preko razglasa pozivali na tribinu SDS-a.

Treba samo da pokušamo zamisliti kako republikanci ili demokrate u Americi, ili bilo ko u bilo kojoj državi u svijetu, pa makar se radilo i o onim najsiromašnijim ili tamo gdje je na tronu kakav diktator, u prigodno okićenim kolima Hitne pomoći kreću u izbornu kampanju i iz tih kola najavljuju tribine.

Takvih kršenja, bar onih najosnovnijih pravila i etičkih normi, jednostavno, nema nigdje u svijetu. Osim u Šekovićima.

A pogotovo nema toga da tako nešto čini jedan ljekar, direktor zdravstvene ustanove, koji bi na prvom mjestu trebalo da je humanista, kao što je to učinio direktor Doma zdravlja Snježan Sokić.

Stanovnike Šekovića ništa od njega već odavno ne može iznenaditi, a pogotovo nakon što je tokom poplava dozvolio da vozilima za dijalizu razna roba iz pristigle pomoći bude odvožena u garažu vozača saniteta, ali ovo je prevršilo svaku mjeru pa su Šekovićani bili prvo uplašeni, a zatim zgroženi Sokićevim postupkom.

Sitni prevaranti po pravilu dublje potonu onda kad počnu da se "vade", pa je tako bilo i u ovom žalosnom slučaju. Ko i na koji način je "prosvijetlio" Sokića, doduše već kad je bilo kasno, ne zna se, ali je on poslije nedjeljnog putešestvija u službenoj "ladi nivi" odmah u ponedjeljak našao slično vozilo i kampanju nastavio u njemu.

I još gore: tonjenje se nastavlja, jer Sokić sad tvrdi da nije upotrebljavao kola Hitne pomoći za izbornu kampanju SDS-a nego da je to bila druga, civilna "lada niva".

To bi negdje i moglo da prođe, ali ne i kod onih koji su bili na licu mjesta i sve fotografisali.

Ni fakat da su stranački lideri "ispod žita", na prevaru i krajnje nemoralno, neetički, za predsjednika RS nominovali tri kandidata, teško da je nadmašio do sada neviđeni potez lokalnih SDS-ovih moćnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana