Pravosudni rijaliti šou

Željka Domazet

Odnosi i komunikacija između čelnih ljudi institucija koje bi svim građanima ove zemlje trebalo da obezbijede sigurnost i pravdu, odavno su se pretvorili u rijaliti šou.

Pravosudne institucije i bezbjednosni sektor koji bi najdirektnije trebalo da sarađuju, svoju energiju usmjeravaju na svađu, sukobe, optuživanja i etiketiranja.

Tako ne prođe gotovo nijedan dan a da putem saopštenja ili na pres-konferencijama jedni drugima ne upućuju ne samo otrovne strelice, već i optužbe za teška krivična djela, a nerijetko i uvrede.

Ministar bezbjednosti BiH, koji bi najbliže  trebalo da sarađuje sa Tužilaštvom BiH, ukrstio je koplja prvo sa danas suspendovanim glavnim tužiocem, potom sa njegovom nasljednicom i sa njenom zamjenicom. I taman kada su svi, nakon što su se tužioci Tužilaštva BiH žalili Visokom sudskom i tužilačkom savjetu da ih zaštiti od verbalnih napada ministra pomislili da "nema dalje", stvari su postale još nevjerovatnije.

Tako je prvi čovjek (ili da budemo precizniji prva žena) Tužilaštva ove zemlje optužio ministra bezbjednosti te iste zemlje da mu ni manje ni više nego ugrožava bezbjednosti, što se sasvim sigurno nigdje u svijetu nikada nije desilo.

U zemlji u kojoj se ministar bezbjednosti svađa sa čelnim ljudima pravosuđa i u kojoj ga optužuju da ugrožava bezbjednost glavnog tužioca svakako  nešto nije u redu.

Svi oni koji drže do reda i zakona morali bi izvršiti veliko pospremanje u pravosudnom i bezbjednosnom sektoru ove zemlje, natjerati ih da rade svoj posao i javnost bombarduju rezultatima rada, a ne bombastičnim izjavama.

Ne bude li se uskoro napravio pomak i saradnja zamijenila svađu, BiH će i dalje ostati zemlja u kojoj su i pravosuđe i bezbjednost najslabije karike.

Među novinarima je zbog ovakvog odnosa između ministra bezbjednosti i pravosudnih institucija počela da kruži šala da ih svi u BiH konzumiramo kao antibiotike. No od ovakvog "antibiotskog konzumiranja" očito je da nema ozdravljenja. A ovakav rijaliti šou teško da je ikome zabavan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana