Pravda po Izetbegoviću

Darko Grabovac

Poslije skidanja table sa imenom Radovana Karadžića sa Studentskog doma SDA sa Bakirom Izetbegovićem na čelu bi da budu oduzeta odlikovanja prvom predsjedniku Republike Srpske te Momčilu Krajišniku, Biljani Plavšić i Nikoli Koljeviću. Usput bi da Parlament BiH usvoji Zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, a ako bi to bilo blokirano onda da ga nametne visoki predstavnik Valentin Incko.

SDA se u najmanju ruku ponaša kao da je pobjednik u proteklom ratu pa bi da ispunjava svoje želje jer pobjednici pišu istoriju. Neće to proći pored srpskog, a sve nezadovoljniji je i hrvatski narod.

Kada Izetbegović mlađi shvati da mu je otac bio islamski ekstremista i da je bio pod istragom Haškog tribunala pa ga je samo smrt spriječila da odgovara za zlodjela nad sarajevskim Srbima, zločine mudžahedina na Ozrenu i Vlašiću, za stotine logora po Sarajevu, Kravicu i druga srpska stratišta onda se mogu ispostavljati računi drugome. Da li je spreman da u Sarajevu ukine ulice sa imenima paravojnih formacija poput Zelenih beretki i  Patriotske lige koje su  formirane nelegalno davno prije početka rata. Smeta li tužiocima iz SDA postrojavanje beretki i lige kao što smeta postrojavanje uredno registrovane nevladine organizacije Ravnogorskog četničkog pokreta. Hoće li Bakir i njegova SDA svita oduzeti “zlatne ljiljane” kriminalcima koje je odlikovao njegov otac za ubijanje Srba.

Svi zahtjevi su upereni protiv Republike Srpske i imaju za cilj stvaranje što više argumenata da se ukine ono što je srpski narod svojom krvlju stvorio. Ako im se ne ostvare želje onda idu i plaču Valentinu Incku i ambasadi jedne zapadne velesile koja se konstantno miješa u unutrašnje stvari bar na papiru suverene zemlje. Ne znam šta bi zapadnjaci uradili da se ambasada dejtonske tvorevine BiH počne miješati u njihove unutrašnje stvari i recimo počne da kritikuje policiju i traži smjenu njenog komandanta zato što nemilosrdno ubijaju lica tamne boje kože.

Ukoliko bi zakon o negiranju genocida bio nametnut pitam se gdje bi Bakir našao mjesta u zatvorima ili način kažnjavanja 1,3 miliona Srba koji misle da je u Srebrenici bio strašan zločin, ali ne i genocid. Tu ne uzimam u obzir razne psihologe, novinarske plaćenike, bukače i blogere koje štite ambasade i pojedine “face” koje najradije nastupaju na jednoj sarajevskoj kablovskoj TV stanici da bi podilazili voditelju srbomrscu. Oni  su svoju dušu prodali za 50 evra. 

Izetbegović i njegova svita moraju da shvate da nisu pobjednici rata i da se u tom duhu i ponašaju inače njihova kuća kako je Bakir nazvao BiH mogla bi da ima manje od tri sprata. Stanari dva ne trpe nepravdu.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana