Pravda nije mrtva

Svjetlana Tadić
Pravda nije mrtva

Centralna izborna komisija BiH još jednom je potvrdila ono što je ponavljala od kada su na različitim nivoima vlasti u FBiH počeli da se krše Ustav i zakoni nelegalnim formiranjem vlasti.

CIK je poništila odluke o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH, jer izbori za Dom naroda Parlamenta FBiH nisu sprovedeni u svih deset kantona zbog čega nisu ispunjeni ni uslovi za konstituisanje ovog Doma.

Ovim je potvrđeno, ono što se od početka znalo, da izbori u parlamentarnim domovima Federacije nisu sprovedeni u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Poslije ove odluke kriza u FBiH će se produbiti, a jedina adresa na koju se mora ispostaviti račun za to jeste Zlatko Lagumdžija koji je sa svojim parahrvatima pokušao da eliminiše volju ogromne većine hrvatskog naroda. Sada će Lagumdžija morati da objasni zašto je krenuo u avanturu za koju je i sam znao da vodi u propast.

Iako je i laiku bio jasan Izborni zakon pod Lagumdžijinom dirigentskom palicom su nelegalno imenovani ministri, predsjednik i potpredsjednici FBiH. Malo je bilo i to pa je sa svojim platformašima počeo da iz kancelarija izbacuje legalno izabrane predstavnike vlasti čiji je jedini grijeh što žele da poštuju Ustav i zakon.

Zlajini okupatori institucija požurili su da zasjednu u fotelje koje još nisu njihove, ali je jasno da će ih morati napustiti.

Lagumdžijina slamka spasa će vjerovatno biti žalba Sudu BiH ali osim kupovine vremena i još nekoliko dana provedenih u ministarskim i predsjedničkim kabinetima, ako je Sudu BiH do zakona, slabo će od toga imati koristi.

Hrvati koji su po scenariju Lagumdžije trebali da budu eliminisani definitivno su pobjednici jer su od prvog dana insistirali na tome da su platformaši izveli državni udar i nelegalno konstituisali vlast u FBiH.

Zbog ovog skandala Lagumdžijina svita ne zaslužuje više ni da sjedne za pregovorački sto o formiranju vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana