Praštalo

Goran Maunaga

Kandidatura kandidata koalicije “Zajedno za Banjaluku” Srđana Praštala za gradonačelnika Banjaluke pokušaj je prevare i zaobilaženja istine na način sličan onome na koji je lider SNS-a Tomislav Nikolić pokušao da poništi izbore u Srbiji prikazujući ih onakvim kakvi nisu bili.

Praštalo, za kojeg se otpočetka znalo da nije stvarni kandidat nego podmetnuti pion opozicije koji je na tom mjestu trebalo samo da odvuče pažnju od stvarnog kandidata, na kraju se povukao iz trke, isto tako više nego očekivano.

Njegovom ulogom “trojanskog konja”, suprotno od očekivanja slabašne i razjedinjene opozicije, nije bio iznenađen ni zbunjen protivnik, pozicija, nego je samo javno pokazano stvarno žalosno stanje u toj nesposobnoj i skoro pa nepostojećoj opoziciji.

Tako je, iznenada, Praštalo odbio ponudu opozicionih stranaka da bude kandidat za gradonačelnika revoltiran neprincipijelnim i neodlučnim postupcima SDS-a. A javnost bi trebalo da bude iznenađena Praštalovim iznenađenjem, odnosno otkrićem da su u SDS-u ljudi s kojima danas sjedi za istim stolom koji ga kandiduju, a koji sutra javno tvrde da ne znaju ni ko je on. Kao da i laicima već više od 20 godina nije poznata matrica funkcionisanja SDS-a.

Ali ne, Praštalo je odjednom toliko iznenađen kao da je sebe zaista već vidio u gradonačelničkoj fotelji, shvativši konačno da podrška SDS-a, “ako bi je na kraju i dobio, ne bi bila iskrena”.

Još, to se mora priznati, nije jasno da li je naknadna Praštalova kritika SDS-a samo način da se povuče s tog mjesta kako je na početku i bilo predviđeno, ili je čovjek zaista frapiran činjenicom da mu SDS-ovci odjednom zamjeraju mladost i političko neiskustvo kao glavne mane zbog kojih mu više ne daju podršku.

Ova jeftina igra “zamešateljstva”, iz koje bi moglo da na površinu, osim prepucavanja SDS-a i PDP-a o tome ko je uopšte predložio Praštala, ispliva još dosta prljavog veša, pokazala je pravo, dakle nikakvo stanje u tim dvjema najjačim opozicionim strankama. To im u početku, naravno, nije bio cilj, ali je loša procjena pokušaja varanja drugog dovela do nadmudrivanja njih samih.

Jer dok su u PDP-u i SDS-u ranije tvrdili da je riječ o čovjeku koji je obavljao jake funkcije, da bi se na kraju pravili da ga i ne poznaju, Praštalo je sebe shvatao više nego ozbiljno jer se, nije šala, kao predsjednik ili član nalazi u čak pet upravnih odbora. E sad, gospodine Praštalo, ili zaprašti ili praštaj!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana