Pozivi na rat

Goran Maunaga

Dvije i po godine nakon što je Goran Salihović smijenio tužioca Dragana Čorliju koji je vodio predmet "Atif Dudaković" uz obrazloženje da to čini jer Čorlija ništa nije uradio u tom predmetu, Dudaković ne samo da nije procesuiran, nego iz Luksemburga poziva na naoružavanje Bošnjaka i pripremu za rat.

On je do sada u tom periodu po BiH držao govore kao oslobodilac prilikom obilježavanja raznoraznih ratnih jubileja Armije RBiH i federalnih opština, ali poziv na rat i na naoružavanje mladih Bošnjaka ravan je onom njegovom ratnom pokliču kojim naređuje paljenje i uništavanje svega što je srpsko, kao i likvidaciju zarobljenih vojnika.

O čemu je riječ najbolje ilustruje njegov poziv sa tog skupa u kome kaže da neprijateljima ne treba opraštati, što znači ne daj bože da ni oni koji su oprostili, što je u korijenu hrišćanske vjere, dospiju u ruke Dudakovića i njegovih saboraca u tom njihovom novonajavljenom ratu.

Naravno da posrnulo pravosuđe BiH treba da odgovori kako i zašto je moguće da je Dudaković na slobodi i pored ogromne količine neoborivih dokaza o počinjenim ratnim zločinima, i kako to da neće biti procesuiran, a neće, ni poslije ove ratnohuškačke izjave i širenja nacionalne i vjerske mržnje.

Jer do toga sigurno ne bi ni došlo da je Dudaković, kao i svi oni ratni zločinci pripadnici bošnjačkog naroda koji su na slobodi, na vrijeme sankcionisan za počinjene ratne zločine. 

A protiv Dudakovića za te zločine postoji najviše direktnog dokaznog materijala svih vrsta, uzimajući u obzir i sve one kojima je već presuđeno ili im se sudi za ratne zločine u Haškom tribunalu ili u sudovima u BiH.

Zato je nepodizanje optužnice protiv Dudakovića dokaz pristrasnosti, jednostranosti i političke motivisanosti Tužilaštva BiH. Nije velika tajna ko stoji iza Dudakovića i ko je do danas, i 22 godine nakon ratnih zločina koje je počinio njegov Peti korpus Armije RBiH, sprečavao njegovo procesuiranje.

U slučaju da Dudaković nikada ne bude procesuiran, u takvoj BiH onda zaista nikada ne može da bude ni pomirenja ni suživota.

Takvoj zaštiti Dudakovića, kao i onoj kakvu ima njegov mentor Bakir Izetbegović, u ovoj godini trebalo bi da dođe kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana