Poziv na rat

Sandra Miletić
Poziv na rat

Male ćelije Patriotske lige BiH već rade na mobilizaciji bar duha potencijalnih boraca za novu bitku za Bosnu, piše u tekstu pod nazivom "Bosanski dobrovoljci Armije RBiH iz Holandije su spremni!" objavljenom na internet sajtu bošnjačke dijaspore bosnjaci.net.

Taj se tekst (koji je, blago rečeno, zaprepastio mnoge) ne može protumačiti drugačije nego kao otvoreni poziv na rat i ubijanje naroda koji vijekovima živi u BiH, ali koji nije bošnjački.

A taj bi poziv, prepun mržnje, trebalo da zabrine svakoga zdrave pameti. Ne samo Srbe u Republici Srpskoj nego sve stanovnike BiH.

Poručuje se u tekstu i da je Republika Srpska - Republika Mrska, a ispod teksta ostavljeni su brojni komentari u kojima se otvoreno poziva na rat i kažnjavanje Srba uz najpogrdnije nazive.

Nije ovaj tekst ni najmanje bezazlen i bezopasan jer ekstremisti dalje poručuju "velikosrbima i svim drugim rušiteljima BiH, koji misle da su namirisali bosansku lešinu posljednjih sedmica, koliko god zvučalo kao frazetina, da ih se više ne bojimo i da smo spremni za novi rat". Potom autor prepričava razgovor sa jednim Bošnjakom u Holandiji koji mu kaže da "jezgro budućih dobrovoljaca već postoji i da se ne boji da će broj biti mali".

- Jedan drugi, već je kupio kompletnu maskirnu uniformu i spreman je za redove Armije RBiH. Kupio sam je u butiku, jer vidim da nema druge nego riješiti s četnicima - piše dalje.

Drugim riječima, Bošnjaci iz Holandije već su spremni za novi rat u BiH i da zgaze sve što je srpsko. Čekaju, izgleda, samo nečiji signal da bi svoje prijetnje sproveli u djelo.

Ono što je prosto nevjerovatno, i što pored otvorenih prijetnji ratom najviše treba da zabrine, jeste činjenica da niko nije reagovao na te prijetnje koje su upućene putem internet stranice koja je svakome dostupna.

Niko ih čak izgleda i ne uzima za ozbiljno iako se radi o prijetnjama narodu jedne države.

Pitanje je da li bi tako bilo da je u pitanju bilo koja druga zemlja u svijetu. Da li bi svi bili nezainteresovani da se otvoreno prijeti ratom u SAD? Ili u Njemačkoj? Ili u Britaniji? Sigurno je da ne bi i da bi svi oni koji prijete bili odgovarajuće kažnjeni.

Tako bi trebalo da bude i u ovom slučaju koji je školski primjer govora mržnje.

Ili bi Srbi u BiH trebalo da strahuju od novog rata?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana