Potop prevoznika

Marijana Miljić Bjelovuk
Potop prevoznika

Prevoznici u BiH posljednja su rupa na svirali svih nadležnih institucija u ovoj zemlji. Zbog takvog odnosa prema njima godinama imamo stampedo odlaska vozača, a i ono malo što je ostalo uskoro će da spakovati kofere i pridruži se svojim bivšim kolegama u Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj i drugim državama širom svijeta.

Koliko nadležni ne mare za prevoznike najbolje su pokazali na primjeru izlaska kamiondžija na ulice u dva navrata, koji su se sa njih povukli, jer im je obećano rješavanje nagomilanih problema. Ali ako ništa u ovoj naopakoj zemlji do sada smo se uvjerili da je sve obećano uglavnom jednako neispunjeno. Po ko zna koji put kamiondžije su nasjele na šaljiva obećanja nadležnih koja očigledno koriste samo za kupovinu vremena i smišljanje nekih novih viceva na račun šofera. Naravno, ništa nije bolji tretman ni ostalih građana ove zemlje.

Ne samo da ih ne dotiču njihovi problemi ni najmanje, već nadležne institucije nastoje da zadaju nove udarce vozačima svojim traljavim radom, koji papreno naplaćuju ni od koga drugog nego od novca građana. Bahatosti i bezobrazluku nema kraja. Da je tako pokazuje i Agencija za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) koja je iznenada prekinula isporuku tahografskih kartica vozačima u BiH.

Ali to i ne iznenađuje, kada se, ne samo u BiH, već se i šire zna da je riječ o instituciji koja ne zadaje samo probleme vozačima, već i svim ostalim građanima ugovarajući sumnjive nabavke vrijedne milione maraka. Ali to njih, po svemu sudeći ne brine pa nastavljaju da se bahate i gutaju milione maraka novca građana za akumuliranje problema stanovništvu ove napaćene zemlje.

Svoj nerad, IDDEEA, samo u posljednjem primjeru po pitanju obustave isporuke izdavanja tahografskih kartica pravda obrazloženjima koje ama baš niko “progutao”. Za to niko, nažalost, iz te agencije neće odgovarati, jer je kod nas ustaljene praksa što si gori narodu, to si bolji državi i vlast te više cijeni.

Na kraju će, kako je krenulo, sami oni i ostati u ovoj zemlji apsurda i smišljati jedni drugima podvale, a na tome primjeru su, ne diplomirali već doktorirali. Tu diplomu o vrat su okačili oni kojima su povjerene silne agencije i institucije, tako i oni kojima podnose izvještaje o svom neradu. Jer da nije tako, bar bi neko do sada odgovarao za štetne poteze i odluke koje donose, a kojim samo tjeraju građane da bježe glavom bez obzira iz ove zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana