Potkusurivanje preko Borca

Darko Grabovac

Fudbalski klub Borac postao je predmet potkusurivanja, prljavih igara i spletaka koje nemaju veze sa sportom.

O tome svjedoči i najnovija blokada klupskog računa koju je izrežirao banjalučki “Autoprevoz”. Tek ovih dana u banjalučkoj firmi sjetili su se da im je Borac u 2001. godini ostao dužan nekoliko hiljada maraka za vožnju na neku od prvenstvenih utakmica i popravku autobusa. Mada je sa kamatama ta cifra narasla na blizu 30.000 maraka, pitanje je zašto je “Autoprevoz” tek sada odlučio da lomi preko koljena i traži blokadu Borca.

Iako su dugove stvarale neke bivše uprave Borca iz kojih se nisu željeli odazivati ni na sudska ročišta, račun je ispostavljen novom Upravnom odboru u trenutku kad je zamirisao novac sa Gradskog stadiona.

Posljednji udarac “crveno-plavima” zadat je u trenutku kada se igrači bore za izlazak u Evropu, a uprava za međunarodnu licencu i stabilizaciju kluba. Baš u to vrijeme na površinu se izvlače dugovi i tužbe na koje je godinama padala prašina.

Posljednji slučaj je poseban i po tome što je najvjerovatnije “Autoprevoz” imao doušnika na Gradskom stadionu. U to je otvoreno posumnjao i prvi čovjek Borca Slobodan Radulj, navodeći da je izvjesno da je neko sa Gradskog stadiona dojavio da u kasi zvecka novac za isplatu igračima i zaposlenima u klubu. Takvi “borčevci” su podigli ruku na klub, a ako su to učinili u slučaju “Autoprevoza”, može se očekivati da će po istom scenariju džepove napuniti i ostali povjerioci i gurnuti Borac u provaliju.

Prljave igre poklopile su se sa sporom u vezi sa vlasništvom nad starom autobuskom stanicom koji godinama vode grad Banjaluka i “Autoprevoz”. Očigledno je da su “prevoznici” željeli da i preko Borca izvrše pritisak na gradske vlasti i Radulja, koji ih zastupa kao republički pravobranilac.

Ljubomora, zavist i želja da Borac sa novim ljudima ne uspije očigledno je zvijezda vodilja za mnoge koji su se godinama motali po Platonovoj ulici. Na njihovu žalost, mnogo je više onih kojima je stalo do Borca i koji neće dopustiti da bilo ko uništi ili urušava sve ono što je građeno od 1926. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana