Poruka mržnje

Željka Bašić
Poruka mržnje

U namjeri da zaplaši i uznemiri Srbe u Srebrenici, neko je na zidu zgrade u Potočarima ispisao grafit sa prijetećim i neprimjerenim sadržajem i to ni manje ni više nego na ulazu ustanove u kojoj se okupljaju roditelji djece sa hendikepom svih nacionalnosti.

Grafit sa prijetećom porukom osvanuo je na adresi na kojoj borave ljudi koji ne znaju za barijere, nacionalne razlike, netrpeljivost, sujetu, već samo za metode liječenja djece koja imaju različite probleme i hendikepe.

Nema razumne osobe koja se neće zapitati kome to smeta Udruženje "Leptir" u Potočarima i zašto treba plašiti roditelje i djecu koji imaju dovoljno problema i bez ovakve poruke prepune mržnje.

Roditelji hendikepirane djece i vaspitači u "Leptiru", pored ogorčenosti koju su osjetili tog jutra kada ih je na vratima udruženja dočekao brutalan natpis, poniženi su i obezvrijeđeni.

Oni se ne bave religijskim podjelama već ravnopravnošću ove djece sa zdravom i učenjem i pomaganjem mališanima da savladaju psihofizičke zaostatke.

Nametnulo se pitanje da li kroz tu ekstremnu poruku može da se zaključi da nekome možda smeta i hendikepirano srpsko dijete i njegov roditelj?

Ili možda autor ovog grafita, zaslijepljen mržnjom, nije ni znao gdje je svoju poruku ostavio, već mu je bilo bitno jedino da nekome zaprijeti?

Još više, međutim, zabrinjava to što ovaj, očigledan čin mržnje, niko, osim Udruženja roditelja hendikepirane djece "Leptir", nije javno osudio.

Prijetnja na ovoj adresi izgleda nikoga nije uznemirila barem toliko da javno osudi ovaj čin, a kamoli da preduzme određene mjere.

Uznemirila je jedino roditelje i članove "Leptira", koji su napadnuti u svom svakodnevnom nastojanju da se izbore za bolje sutra svoje bolesne djece i koji su odlučili da javno kažu da su poniženi, ali da neće dozvoliti da ih neko na ovakav način uvlači u konflikte sa kojima nemaju nikakve veze.

Za dobro svakog čovjeka, jedino se možemo nadati da će policija ubrzo otkriti ime ekstremiste koji je na ovaj način htio da poruči da je mržnja jača od čovječnosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana