"Poplava" odmora

Svjetlana Šurlan

Članovi komisija, odbora i različitih tijela na republičkom i državnom nivou, koja su formirana nedugo nakon poplava, nisu ni prstom maknuli da bilo šta, od posla za koji su imenovani, urade.

Nema nadzora nad prikupljanjem sredstava od donacija i iz drugih izvora, nema kriterijuma kako da se pare dijele, a i tamo gdje se dijele, nema podataka kome odlaze, na koji način i pod kojim uslovima...

Zašto? Zato što su domaći činovnici i poslanici "zapalili" na odmore i baš ih briga šta je sa unesrećenim narodom, uništenim školama, domovima zdravlja i drugim ustanovama.

Kao da jesen ne dolazi i kao da jesen ne karakterišu kiše, padavine, pljuskovi... Možda se uzdaju u one prognoze da će ljeto trajati do decembra, pa ne brinu brigu kako narod da što prije obnovi uništeno, a kamoli kako da budu izgrađeni odbrambeni sistemi koji bi zaštitili naselja od, ne daj bože, novih poplava.

Poslanike koje smo uspjeli dobiti, pošto ih je dosta na odmoru, teško ko može ubijediti da je njihov posao da se, ako ništa, bar interesuju za sanaciju, obnovu, prikupljanje i podjelu para...

Osnovno opravdanje zašto to ne rade im je da "oni ne dijele novac", pa kao zbog toga ne treba ništa o tome da znaju.

Ne pada im na pamet da u ime naroda pitaju šta je sa parama, sa obnovom, zašto se sve ne realizuje brže i zašto se čekaju nove poplave. Ne pada im na pamet da te odgovore treba da daju narodu. Kao da su sistem van sistema, stvoreni da odlučuju o sudbinama ljudi, ali samo kada se njima to ćefne.

Umislili su da im je poslanički mandat pao s neba u ruke, a ne da su zahvaljujući narodu u posljednje četiri godine i više uzimali hiljade maraka na ime plata, naknada, dnevnica i mnogobrojnih drugih privilegija za koje obični ljudi i ne znaju da postoje.

Naše poslanike nije zahvatila poplava, izvinjenje izuzecima, ako ih ima. Njih većinu je zahvatila "poplava" odmora. A narod nek čeka!

Narodni poslanik predstavlja narod, brani njegove interese, bori se za njegov bolji položaj i druga prava... Kod nas je ovo tumačenje već odavno izgubilo svaki smisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana